100-річчя позашкільної освіти України

prev next

З 16 по 18 травня 2018 року в місті Луцьку відбувся Всеукраїнський фестиваль дитячої творчості, присвячений 100-річчю позашкільної освіти України, який зібрав педагогів позашкільної освіти з усіх куточків України. На Фестиваль прибули делегації освітян разом з начальниками управлінь освіти з різних куточків України, а також долучилися і позашкільники з Білорусі. Головували на святі начальник відділу позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України Алла Середницька, директори Національного центру «Мала академія наук України» Оксен Лісовий, Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Сергій Неділько, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Володимир Вербицький.

Луганську область представляли директор комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» Бардаш Олена Юріївна і директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму та краєзнавства Сідельникова Тетяна Василівна.

Широка програма заходу розпочалася дитячим патріотичнимфлеш-мобом на Театральному майдані міста Луцька. У Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відбулося урочисте відкриття заходу. З привітальним словом до учасників Фестивалю звернулися заступник голови обласної ради Роман Карпюк та начальник відділу позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України Алла Середницька. Продовжив урочисте відкриття гала-концентр кращих дитячих колективів закладів освіти Волинської області «Дивосвіт дитячих талантів».Учасники Фестивалю мали можливість відвідати експозону «Позашкілля України», підготовлену обласними позашкільними закладами за різними напрямками: туристсько-краєзнавчим, художньо-естетичним, науково-технічним, дослідницько-експериментальним та еколого-натуралістичним.

Дослідницько-експериментальний напрям був представлений територіальними відділеннями Малої академії наук з різних куточків України – Дніпропетровської, Волинської, Івано-Франківської, Луганської, Полтавської, Харківської та Хмельницької областей.

Туристсько-краєзнавчий напрям представляли Волинський, Житомирський, Закарпатський, Івано-Франківський, Кіровоградський, Луганський, Миколаївський, Полтавський, Рівненський, Тернопільський, Харківський заклади туризму і краєзнавства.

Другий день Фестивалю проходив у Центральному парку Луцька. Зранку кожен з позашкільних закладів Волині демонстрував творчі здобутки своїх вихованців. Учасники Фестивалю, гості та лучани мали змогу відвідати містечка з напрямків позашкільної освіти. Відбулися майстер-класи з видів туризму, де кожен зміг спробувати себе на туристській «Смузі перешкод», подолати водну дистанцію на байдарках чи перевірити свої знання з орієнтування на місцевості, майстер-класи художньої самодіяльності, квести, а також конкурс-огляд духових оркестрів. Наукове містечко Малої академії наук дивувало гостей розмаїттям цікавих дослідів з фізики, хімії та матеріалознавства. Слухачі Волинської малої академії наук проводили охочим експрес-оцінку рівня фізичного здоров’я, майстер-клас з лялькотерапії. Юні техніки та програмісти презентували власні розробки – ігрові комп’ютерні програми з розвитку логічного мислення, озвучення інформаційних таблиць, керовані роботи, квадрокоптер.

Друга половина дня продовжилась у форматі дискусійної панелі. Учасники заходу обговорили сучасні тренди розвитку позашкілля України, окреслили основні завдання та проблеми. Також були відзначені нагородами кращі педагоги-позашкільники. Передані нагороди і позашкільникам Луганщини.

Для гостей Волині була запропонована і екскурсійна програма – відвідання Луцького замку та унікального музею Волинської ікони.

Фестиваль вразив різноманіттям заходів, талантів, творчих ідей і об’єднав позашкільників України у спільній меті – творити майбутнє України!

 

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН