Делегація Луганської області та тренери обласного STEM-центру переймали досвід інноваційних центрів столиці

З 22 по 25 листопада 2021 року за підтримки благодійного фонду «Фонд освітніх ініціатив» та Програми розвитку ООН в Україні тривав інформаційно-освітній захід для представників Луганського обласного Департаменту освіти і науки, Луганського інституту післядипломної педагогічної освіти, обласного STEM-центру «Інновації STEM-освіти». Програмою було передбачено ознайомлення з передовим досвідом упровадження STEM-технологій провідними інноваційними закладами м. Києва.

Делегація Луганської області у складі заступника директора Департаменту освіти і науки Ткачової Т.М., старших викладачів кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Воронкіна О.С., Степаненко А.І., директора Луганської обласної малої академії наук Бардаш О.Ю. та керівника секції Гончарова В.В. відвідала центр інноваційних технологій UNIT.City. Екскурсія, яка була проведена для тренерів представилаUNIT.City як прототип міста майбутнього, яка сприяє розвитку інноваційного підприємництва та досліджень, створенню компаній, успішних на глобальному ринку. Співпрацюючи з перспективними стартапами, UNIT.City створює інноваційне середовище, де найкращі ідеї про комфорт та функціональність втілюються у життя.Дуже змістовною виявилась дискусія зі стартап-інкубаторами та Українським фондом стартапів «Стартап екосистема та роль STEM-освіти».

За програмою відбувся Воркшоп у FabLab Fabricator, де учасники мали можливість вивчити досвід упровадження концепції лабораторій швидкого прототипування та створення виробничого кластеру на базі адитивного обладнання.

Презентація інноваційних напрямів роботи Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» завершилася активним обговоренням напрямів співпраці закладів вищої освіти із закладами освіти у сфері розбудови STEM-лабораторій, упровадження STEM-технологій у навчання та профорієнтаційну роботу.

Другий день заходів було присвячено ознайомленню з досвідом упровадження освітніх інновацій відповідно до концепції STEM-освіти в Українському гуманітарному ліцеї Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У третій день учасники заходу відвідали Музей науки Малої академії наук України та виставку центр CERN. Воркшоп для делегацій провели співробітники музею. Музей науки показав себе як спектр відкриттів і вражень: від запуску блискавки в котушці Тесли, керування роборукою до можливості побачити власний голос, потрапити всередину гігантської мушлі та в дзеркальний тунель з оптичною ілюзією. Тут представлені виставки «Дивна матерія», «Великі винаходи», «Людина», «Акустика» та «Оптика».

Освітня Агенція м .Києва презентували проєкт BookVAR, представники розповіли про діяльність Агенції, поділились досвідом обговорили перспективи розвитку освітніх ініціатив у столиці та східних регіонах України. Особливим моментом для всіх учасників була зустріч з автором книг про методики впровадження STEM-освіти Сергієм Вакаріним. Сергій, разом із заступником директора з виховної роботи школи №36 імені С.П.Корольова Оленою Агєєвою поділились справді унікальним педагогічним досвідом роботи та секретами цікавого навчання сучасних учнів.

Всі учасники інформаційно-освітнього заходу отримали досвід для впровадження у роботу обласного центру STEM-освіти.

Новина з фото на Facebook

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН