Для юних науковців – жодних перешкод!

prev next

Всеукраїнський форум учнів-членів Малої академії наук України проходив у місті Києві з 13 по 15 грудня. На форумі зібрались учасники літніх шкіл МАНу й Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт. Взяти в ньому участь мали можливість і десять представників Луганської області, які вже не перший рік є слухачами Малої академії. 

Мала академія наук України – це масштабний науковий проект, що сприяє розвитку та прояву творчих здібностей обдарованої учнівської молоді. Територіальні відділення працюють у кожному обласному центрі країни, де з дітьми займаються за різними науковими напрямами. Протягом року академія проводить безліч заходів, одним з яких є Всеукраїнський форум.

Після прибуттяучасників форуму розмістили в санаторіях у 30 км від Києва. Відразу ж після заселення, на дітей чекав перший сюрприз від організаторів – зустріч із Володимиром Литвином у сесійній залі Верховної Ради України. Юні науковці мали унікальну можливість не лише побути за робочими місцями народних депутатів, але й  поставити запитання зі сфери освіти Голові Верховної Ради. За словами учасників, вони були приємно вражені такою зустріччю. Сам же Володимир Михайлович був радий бачити заповнені всі робочі місця.

Другий день проходив у Національному центрі ділової та культурної співпраці –        Українському домі. Юних академіків прийшли привітати видатні наукові діячі України: Довгий С. А. – Президент Малої академії наук, Лісовий О. В. – директор Національного центру "Мала академія наук України", ректори провідних київських університетів, а також перший космонавт незалежної України – Леонід Каденюк. На урочистостях підвели підсумки роботи програми "Літо інтелекту – 2011" і нагородили її організаторів. Окрім офіційної частини, учасники та гості форуму мали нагоду насолодитися живою музикою у виконанні лауреатів Міжнародних конкурсів, серед яких добре відома рок-група "Вій". У останній день форуму діти побували на екскурсії по видатних місцях Києва: прогулялися набережною Дніпра повз пам'ятника міфічним засновникам Києва: Кию, Щеку, Хориву та їх сестрі Либідь, побували на місці масових розстрілів цивільного населення німецькими окупаційними військами у Бабиному Яру.

Всеукраїнський форум учнів-членів Малої академії наук України дає можливість знову зустріти друзів, здобутихупродовж численних заходів академії. Діти з різних куточків країни щороку з нетерпінням чекають на цю зустріч. "Ми були надзвичайно раді знову бачити дітей, з якими вже колись разом захищали роботи, або ж відпочивали в літніх школах МАНу, також було цікаво познайомитися з такими ж небайдужими, відповідальними, винахідливими юними науковцями з інших секцій" – одноголосно заявляють цьогорічні форумчани. Тепер же в них попереду чергові етапи захистів науково-дослідних робіт.

Олена Долженко

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН