ІІ (фінальний) етап ХІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України»

prev next

Одинадцятий рік поспіль виставка-конкурс «Майбутнє України» є чудовою нагодою для учнів – членів МАН презентувати свої науково-технічні розробки і позмагатися за першість в інноваціях. Основними завданнями Виставки є: стимулювання творчого самовдосконалення учнівської та студентської молоді; виявлення та розвиток обдарованих учнів, надання їм допомоги у виборі професії; створення умов для реалізації здібностей талановитих та обдарованих учнів.

11‒12 грудня 2020 року було проведено фінальний етап XІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України». Однак уперше Всеукраїнська науково-технічна виставка-конкурс робила це у режимі онлайн. Для участі у фінальному етапі виставки-конкурсу переможці обласних етапів надсилали тези своїх науково-дослідницьких робіт на одну з номінацій: електроніка та приладобудування; матеріалознавство та перспективні технології; машинобудування; інформаційно-телекомунікаційні системи та технології; екологія та ресурсозбереження; технічна творчість та винахідництво; робототехніка та робототехнічні системи.

         Цьогоріч від Луганської області можливість прийняти участь у фінальному етапі конкурсу, а також представити своє вирішення актуальних питань з розвитку технологій, екології та ресурсозбереження вибороли вихованці обласної очно-заочної школи Комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді»: Тітаренко Єгор, здобувач освіти Комунального закладу «Рубіжанська обласна санаторна школа» з темою наукової роботи «Одержання біогумусу з відходів скопу, який розміщено на полігоні Рубіжанського картонно-тарного комбінату», а також здобувачі освіти Комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» Криворучко Надія та Світлана з темою «Офісний енергоакумулятор».

Актуальність та важливість наукових робіт полягала в тому, що МАНівці показали свій свіжий погляд на вирішення проблем ресурсо та енергозбереження. Тітаренко Єгор запропонував оригінальну методику яка б допомогла не тільки ефективно, а й доволі економічно вирішити проблему очищення полігонів целюлозних відходів з картонно-тарних комбінатів. У свою чергу Криворучко Надія та Світлана представили свій пристрій з перетворення механічної енергії в електричну, що в свою чергу могло б дозволити економити енергію для побутового користування.

За підсумками роботи журі друге місце в номінації «Екологія та ресурсозбереження» посів вихованець ООЗШ КЗ «ЛОМАНУМ» Тітаренко Єгор - секція «Охорона довкілля та раціональне природокористування» (науковий керівник - Назаренко О.С. кандидат хімічних наук,доцент кафедри екології та технології полімерів Інституту хімічних технологій Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Рубіжне). Призери та учасники конкурсу отримали сертифікати різного номіналу (залежно від місця) на купівлю товарів в інтернет-магазині. Абсолютно всі учасники виставки-конкурсу отримали право на візит у Музей науки.

          Бажаємо учасникам виставки-конкурсу наснаги та успіхів!Сподіваємось, що ця перемога тільки розпалить азарт у юних науковців у подальших участях в Всеукраїнськії науково-технічній виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України».

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН