Юні історики на Поділлі

prev next

 

 

З 20 по 24 квітня 2018 року справжня скарбниця Поділля – місто Вінниця гостинно розкрила свої обійми для 36 команд із усіх куточків України на ХХ ювілейному Всеукраїнському турнірі юних істориків.

 

 

 

 

Луганську область представляла  команда комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» у складі: Шевелюк Віталії, Хворова Сергія, Сивки Івана, Ревеки Артема, Григорової Анастасії. Хлопці та дівчата разом зі своїм керівником Целухіною Іриною Олексіївною, старанно готували завдання турніру, що були надані заздалегідь, розкривали суть питання, акцентували увагу на основних історичних ідеях та висновках.

Всеукраїнський турнір юних істориків є командним змаганням з історії у формі рольової гри, що сприяє вдосконаленню умінь розв’язувати складні історичні проблеми, доповідати, формулювати твердження та захищати власну думку в наукових дискусіях. У Вінницькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  № 16 Вінницької міської ради три дні поспіль відбувалися чвертьфінальні та півфінальні бої, які допомогли учасникам виробити вміння концентруватися та розглядати запропоновані проблеми. Представники команди Луганщини чотири раунди гідно виступали і як доповідачі, і як опоненти, і як рецензенти.

До складу журі було запрошено знаних вчених, викладачів вищих навчальних закладів, методистів і вчителів з різних регіонів України,  а також студентів, колишніх талановитих учасників турніру. Під час боїв члени журі мали можливість скласти об'єктивне уявлення про рівень підготовки учнів.

Члени журі відзначили, що учасники нашої команди – це талановиті, цілеспрямовані та старанні діти. За підсумками турніру команду Луганської області «ЛОМАНУМ» відзначили, як перспективну та нагородили дипломом учасника ХХ Всеукраїнського турніру юних істориків, а кожен член нашої команди був нагороджений іменним дипломом учасника і пам’ятними подарунками.

Під час відпочинку команди-учасниці турніру мали змогу відвідати найбільший в світі річковий світломузичний фонтан на відкритих водоймах і реконструйовану набережну «ROSHEN», а також екскурсію до історико-меморіального комплексу пам’яті жертв нацизму  ставку Гітлера «Вервольф».

 Сподіваємося, що цінні знання та навички, отримані командою стануть безцінним скарбом для більш глибокого вивчення історичної науки.

Бажаємо творчій молоді Луганщини успіхів у майбутніх турнірах.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН