«Левеня-2018» - думати і спостерігати, змагатися і перемагати!

prev next

З 18 квітня 2018 року в навчальних закладах Луганської області відбувся Всеукраїнський учнівський фізичний конкурс «Левеня-2018» відповідно до Правил проведення. Конкурс проходив у містах Сєверодонецьку, Рубіжне, Лисичанську, Біловодському, Сватівському, Міловському, Кремінському, Новопськовському, Троїцькому, Новоайдарському, Станично-Луганському та Старобільському районах.

Історія цього конкурсу починається з 2002 року, коли викладачі Львівського фізико-математичного ліцею організували конкурс з фізики, як альтернативу відомому і улюбленому вже на той момент Міжнародному математичному конкурсу «Кенгуру». І ось вже 12-й рік поспіль школярі Луганщини беруть участь в цьому конкурсі. Учні вподобали конкурс «Левеня» за нестандартні, незвичайно сформульовані, часом з несподіваною відповіддю задачки, які не знайти в звичайних підручниках з фізики.

Цей конкурс - не тільки для тих, хто цікавиться фізикою. Він для тих, хто любить думати і спостерігати, змагатися і перемагати. І в кожного школяра сьогодні є можливість перевірити свої знання, інтуїцію, помірятися силами з ровесниками з усієї України.

Регіональний координаційний центр конкурсу – Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді – згуртував юних фізиків 7-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів з метою перевірити свої вміння застосовувати знання на практиці, відчути азарт змагання та радість успіху.

Цього року конкурс в місті Рубіжне провели на базі Державного закладу «Луганський державний медичний університет».

Написанню конкурсних завдань передували вітальні слова координатора конкурсу Дубовик І.Г., учителя фізики спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №2, яка привітала учасників і подякувала учням за їх бажання вивчати точні науки, зокрема фізику. Без уваги не залишив юні таланти доцент кафедри медичної та біологічної фізики, медичної інформатики та біостатистики, кандидат хімічних. Наук Гончаров В.В. Він звернув увагу юних фізиків на цінність сучасної вищої освіти та на можливість отримати її в межах ДЗ «ЛДМУ», який гостинно відкрив двері конкурсу «Левеня-2018».

Загалом біля 1100 учнів області випробували свої знання з фізики, демонструючи не лише теоретичні напрацювання, але й вміння мислити, розв’язувати нестандартні цікаві задачі.

Вітаємо всіх учасників конкурсу, сподіваємось, що участь в ньому дозволить глибше зрозуміти закономірності законів розвитку Природи, здобути ґрунтовні знання з фізики та добре підготуватися до підсумкової державної атестації, незалежного тестування, успішної професійної кар’єри в конкурентному середовищі. Кожний учасник отримає спеціальний сертифікат Всеукраїнського фізичного конкурсу «Левеня» та книжки з правильними відповідями.

 

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН