Луганський обласний центр STEAM - освіти відкрито

1 жовтня 2021 року завдяки Програмі ООН із відновлення та розбудови миру на базі комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» відкрито новий сучасний Центр STEAM - освіти.

Учасниками цього заходу були:

·                   Роман Хащенков - координатор із громадської безпеки та соціальної згуртованості Програми ООН із відновлення та розбудови миру,

·                   Денис Денищенко - директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської облдержадміністрації;

·                    Олена Гемусова - начальник відділу зовнішніх зносин, промоції, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської облдержадміністрації;

·                   Роман Власенко - голова Сєвєродонецької районної державної адміністрації;

·                   Катерина Колесникова - заступник голови Сєвєродонецької районної державної адміністрації;

·                   Євген Кузнецов - спеціаліст із соціальної згуртованості Програми ООН із відновлення та розбудови миру;

·                   Андрій Чухлеб - директор навчального центруSTEFM train.

Олена Бардаш - директор комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» розповіла історію заснування закладу, та наголосила, що впровадження системи освіти SТЕAМ продиктовано й вимогою «нової економіки» – бути конкурентоспроможною особою як всередині країни, так і на міжнародній арені. Також, вона ознайомила з планами на майбутнє Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді і  центруSTEАM-освіти.

Роман Хащенков - координатор із громадської безпеки та соціальної згуртованості Програми ООН із відновлення та розбудови миру привітав всіх з відкриттям центру і  наголосив, що сьогодні STEAMє одним з головних напрямів інноваційної освіти. Також зазначив, що STEAM освіта - це не просто передача знань від учителя до учнів, це спосіб розширення свідомості і зміни реальності у всіх ланках освітнього простору.

Денис Денищенко - директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської облдержадміністрації зазначив, що новостворений центр STEAM - освіти в Рубіжному - це креативний освітній, цифровий, технологічний простір, який створить унікальні умови для всебічного розвиткумолоді Луганщини. Його головною перевагою є те, що він готує школярів до реального життя.

Роман Власенко - голова Сєвєродонецької районної державної адміністрації наголосив:«STEAM - освіта – це не нове для нас поняття. Заклади освіти району і області успішно працюють у цьому напрямку, тому створення регіонального центру є дуже актуальним. Щиро дякуємо нашим міжнародним партнерам за підтримку».

Керівник Благодійного фонду «Фонд освітніх ініціатив» Антон Дзюба презентував можливості лабораторії робототехніки, 3-Dмоделювання та друку, фото- та відео- студії: «STEAM - інструмент розвитку системи освіти на Луганщині».

Віталій Гончаров- керівник лабораторії робототехніки ознайомив з можливостями STEAM-центру для дослідницько-експериментального напряму в позашкільній освіті з презентацією «Науково-технічна творчість - ключовий елемент STEM освіти».

Практичне використання обладнання лабораторії робототехніки продемонстрували присутнімОлексій Холодов - керівник секції «Технології програмування» та вихованець секції  Максим Смалій.

Медіаграмотність міцно увійшла в життя сучасного здобувача освіти. Про можливості фото- та відео- студії розказала методист комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» Анна Васильєва.

Про сучасну природничу лабораторію для секцій Обласної очно-заочної школи наукових відділень екології та аграрних наук, хімії та біології, наук про Землю розповіла завідувач відділу організаційно-масового комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» Юлія Буділова.

Олена Назаренко - керівник секції «Охорона довкілля та раціональне природокористування», кандидат хімічних наук, презентувала свої наробки «STEAM освіта - успішне навчання та кар’єра». Можливості нової природничого лабораторії Луганського обласного STEAM Центру демонстрували вихованці наукового відділення екології та аграрних наук: Богачов Микита, Лозновий Арсеній, Шинкевич Владислава.

Протягом всього заходу фото, відеозйомку та інтерв'ювання вели вихованці Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді Максим Смалій та Головко Кирило.

Денис Денищенко - директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської облдержадміністраціївручив брендовані подарунки від Департаменту вихованцям МАН.

Обладнання центру буде застосовуватися у дослідницько-експериментальному напрямі позашкільної освіти. Він створюватиме різнорівневу систему STEAM- освіти, стимулюватиме критичне та нестандартне мислення, навички дослідницької діяльності та ефективної роботи в команді талановитих дітей і педагогів Луганської області.

 

Новина з фото на Facebook

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН