«МАН-Юніор Дослідник» та «МАН-Юніор Ерудит»

Інтерактивні конкурси МАН-Юніор Ерудит та МАН-Юніор Дослідник традиційно проводяться в листопаді-грудні кожного року з метою виявити та підтримати обдаровану молодь, залучити її до науково-дослідницької діяльності, стимулювати її творче самовдосконалення, а також залучення їх до гуртків і секцій наукових відділень Малої академії наук України.

Цілком закономірним стало проведення семінару практикуму для педагогічних працівників обласних малих академій наук учнівської молоді, та координаторів конкурсів «МАН-Юніор Дослідник, який відбувся 9-10 жовтня 2021р. Тематика цьогорічного семінару була «Інноваційні підходи в організації навчально-дослідницької діяльності учнів-членів МАН засобами інтерактивних конкурсів «МАН-Юніор Ерудит» та «МАН-Юніор Дослідник».

         9 жовтня із вступним словом Білоус Світлани Юріївни, завідувачки науково-дослідної експериментальної лабораторії НЦ «МАНУ», організатора конкурсу «МАН-Юніор Ерудит» в Україні відбулось відкриття семінару. До вітальних слів долучились і заступник директора з навчально-методичної роботи НЦ МАНУ Пещеріна Тетяна Вікторівна та завідувач кабінету професійного розвитку педагогів НЦ «МАНУ» Таран Лариса Костянтинівна. На порядку денному учасники та організатори дискутували про організацію проведення самого семінару-практикуму, про систему розвитку дослідницьких здібностей учнів засобами інтерактивних конкурсів «МАН-Юніор Ерудит» та «МАН-Юніор Дослідник». Присутніми були досліджені такі питання як використання відкритих задач, як шляху до дослідництва та участі у конкурсах, а також роль конкурсів «МАН-Юніор Ерудит» та «МАН-Юніор Дослідник» в ракурсі спеціалізованої освіти наукового спрямування. В ході заключного слова організатори семінару оголосили вибори координаційної ради інтерактивних конкурсів.

10 жовтня учасниками та організаторами семінару були підведені результати Всеукраїнського інтерактивного відкритого конкурсу «МАН-Юніор Ерудит» у 2020/2021 навчальному році. Важливою інформацією для всіх учасників-координаторів конкурсів стало обговорення такої інформації, як: «Особливості завдань у номінаціях». Дискусія відповіла на питання як готувати дітей до участі в конкурсі, які особливості завдань в цьому році, які нововведення в підготовці завдань до конкурсу. Після перерви в якості заключних слів та результатів проведення семінару учасники обговорили інноваційні підходи в організації навчально-дослідницької діяльності учнів-членів МАН засобами інтерактивних конкурсів. Своїми наробками та результатами поділились усі бажаючі учасники семінару, викладачі шкіл та  позашкільних закладів України.

Дякуємо організаторам семінару та кураторам конкурсу «МАН-Юніор Ерудит» в Україні за змістовний семінар, цікаву та корисну інформацію і сподіваємось на плідну співпрацю!

Новина з фото на Facebook

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН