Міжнародна школа з біології у Польщі

prev next

Національний центр «Мала академія наук України» з 10 по 15 липня2017 рокупровів Міжнародну школу з біології на базі Центру інноваційної біологічної освіти у Польщі – BioCentrum Edukacji Naukowej (м. Варшава, Республіка Польща). Школа об'єднала багатьох молодих науковців задля цікавої роботи у біологічній галузі. Луганську область представила Зінченко Валерія (м. Рубіжне)– вихованка секції «Охорона довкілля» обласної очно-заочної школи комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді».

Сучасне обладнання, передові фахівці, цікаво розподілене навчальне навантаження – все це чудово мотивує для подальшого вивчення біології. Метою біологічної школи було зменшення розриву між наукою та суспільством, популяризація біології шляхом проведення навчальних заходів і надання навчальних матеріалів – і ця мета була досягнута.

Чотири незабутні дні молоді біологи брали участь у воркшопах, які проводив Яцек Патрин – науковий керівник  BioCEN. Кожного дня учні заглиблювались у біологічну дисципліну з нового ракурсу: «Вивчай свою ДНК», «Слідами білків», «Взаємодія – внутрішнє життя клітини», «Ферменти у дії». Це були не просто теоретичні лекції, а жива практика, де молодь своїми власними очима могла спостерігати весь неохоплений і досі незнаний світ біологічних процесів. Досліди не лише показували, а й оговорювали, детально пояснювали, відкривали дискусію з незрозумілих питань. Протягом всього теоретично-практичного курсу разом з дітьми працював перекладач, тому мовний бар’єр не став на заваді науковим відкриттям.

Окрім наукової роботи, учасникам була надана незабутня можливість відвідати Старе місто – найстаріший історичний район Варшави. Центром Старого міста служить Ринкова площа з ресторанами, кав’ярнями і магазинами. Навколишні вулиці багаті середньовічною архітектурою, а саме міськими стінами, Варшавським барбаканом,  Собором Святого Іоанна Хрестителя. Також діти відвідали Центр науки Коперник у Варшаві (пол. Centrum Nauki Kopernik), метою якого є популяризація наукових комунікацій, де учасники школи дізналися про закони природи через експерименти на інтерактивних виставках.

Кожен з учасників зміг поринути з головою у дослідницько-експериментальну роботу, відкрив нові горизонти у біологічному світі, навчився працювати з сучасним обладнанням, поглибив знання у представлених галузях, знайшов нові знайомства не лише в Україні, а й за кордоном. Цей великий запас знань і вражень учні пронесуть і використають у подальшій науково-дослідницькій роботі. Міжнародна школа з біології – чудова мотивація для юних науковців у майбутньому стати частиною великої біологічної сфери.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН