Міжнародна учнівська науково-практична конференція «Україна очима молодих» у Львові

prev next

Уже 8-йрік поспіль з 3 по5 травня у Львові пройшлаМіжнародна учнівська науково-практична конференція «Україна очима молодих». Організаторами якої є Національний центр «Мала академія наук України»і КЗ ЛОР «Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді».

 Цьогоріч на захід приїхали 70 юних науковців з різних куточків нашої країни, які підготували доповіді про найактуальніші проблеми сьогодення та способи їх вирішення. «Україна очима молодих» – це захід, де школярі можуть обмінюватись думками, ідеями та розповісти іншим про своє бачення майбутнього. Відповідно до тем, які молоді науковці висвітлюють у своїх доповідях, їх робота була поділена за 4 секціями:

1. «ХХ століття в історичній пам’яті: локальні історії».

2. «Історичні та новоутворені етнічні спільноти на території України кінця ХХ – початку ХХІ століття (на прикладі свого регіону)».

3. «Економічне зростання регіону: природні, трудові та інституційні чинники».

4. «Проблеми утилізації твердих побутових відходів: нові технології вторинної переробки, економічні перспективи та екологічні аспекти (на прикладі свого регіону)».

  Конференція проходила на базі Українського католицького університетута Національного університету«Львівська політехніка», а для проживання та відкриття, вже традиційно гостинно приймав   Львівськийпрофесійнийколедж готельно-туристичного та ресторанного сервісу.

Директор Львівської обласної Малої академії наук Бородчук Іванна Антонівна зазначила, що метою конференції є залучення молоді до проблем, які існують в Україні та пошук шляхів  можливого їх вирішення: «Україна очима молодих» – це глобальні проблеми очима дітей. Це їх новий погляд, думки та ідеї. Для школярів кориснобрати участь у таких конференціях, бо вони матимуть досвід виступів, досвід ведення дискусій. І в майбутньому ці юні розумники зможуть стати досвідченимиекономістами, політиками, науковцями”.

Під час конференції було визначено чотирьохучасників, які вразили всіх своїми доповідями, і серед них найкращою визнано МаринуЛисих, ученицю 10 класу КНВК «Рубіжанський ліцей» Рубіжанської міської ради, вихованку КЗ «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді», яка подолала довгий шлях з Луганської області до Львова недаремно. Дівчина обрала для себе тему «Дослідження з утилізації відходів у будівництві полімерно-піщаних виробів»,яказараз є дуже актуальною. Окрім учасників конференції, Марина зізналась, що закохалась у місто Львів:«Мене дуже сильно вразило місто, особливо його історична частина. Конференція – новий досвід для мене. Вона дала можливість і погуляти прекрасним містом, і послухати інформативні та корисні виступи інших учасників.Це прекрасна нагода реалізувати себе. Важливо, що учасникам не потрібно виголошувати довгихдоповідей, а достатньо коротко і ясно висвітлити  найголовніше, закцентувати увагу на конкретній проблемі».    «Україна очима молодих»– це цікавий досвід для юних науковців. Тут школярі можуть реалізувати свої ідеї, розповісти про них іншим, а також вдосконалити те, що вже напрацьовано. Вони бачать майбутнє по-своєму – модерно і знають, що потрібно зробити для того, аби покращити нашу країну. Науково-практична конференція – безумовно, зелене світло для молодих людей, котрі впевнено крокують до своєї мети.    

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН