НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР З ФІЗИКИ ВИСОКИХ ЕНЕРГІЙ

prev next

Науково-практичний семінар з фізики високих енергій

 

29 травня 2012 року у м. Алушта в рамках Всеукраїнського науково-освітнього проекту «Наука ХХІ століття: перспективні напрями розвитку» та міжнародного семінару «Перспективи фізики і CMS в галузі Very High Luminosity, HL-LHC» відбувся науково-практичний семінар з фізики високих енергій.

Захід було організовано Національним центром «Мала академія наук України» спільно з Об’єднаним інститутом ядерних досліджень (м. Дубна, Росія) за сприяння Європейської організації ядерних досліджень (ЦЕРН, м. Женева, Швейцарія) з метою ознайомлення педагогів, учнівської та студентської молоді із новітніми науковими знанням у галузі фізики високих енергій.

Слід зазначити, що внесок ЦЕРН є вагомим не тільки у розвиток фізики високих енергій, а й сучасних інформаційних технологій (у тому числі й освітніх), адже саме він (ЦЕРН) є колискою технології Всесвітньої павутини (www), там створено також протокол HTTP.

На науково-практичному семінарі Луганщину представили Олексій Воронкін, старший викладач Луганської державної академії культури і мистецтв, керівник секції КЗ «ЛОМАНУМ» «Експериментальна фізика» та Михайло Земзюлін, аспірантСхідноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, керівник секції «Машинобудування».

Протягом 8 годин учасники плідно обговорювали низку найактуальніших питань, серед яких: діяльність та освітні програми Європейської організації ядерних досліджень та Об'єднаного інституту ядерних досліджень, фізичні експерименти на Великому адронному колайдері, український вклад в створення одного з детекторів Великого адронного коллайдера – мюонного соленоїда, реалізація розподілених GRID-обчислень, організація науково-освітнього проекту  «Зливи знань» та ін.

Учасники наголосили на пріоритетності отримання Україною статусу держави – Асоційованого члена ЦЕРН, що дозволить створити найкращі умови для максимального залучення українських науковців до програм ЦЕРН, сприятиме комплексному розвитку GRID-технологій в Україні та удосконаленню підготовки молодих учених в області теоретичної, експериментальної й прикладної фізики.

За підсумками науково-практичного семінару учасникам були вручені іменні Атестати освітньої групи ЦЕРН.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН