Наукові екскурсії для школярів Рубіжного

Протягом осінніх канікул комунальний заклад «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» проводив екскурсії для учнівської молоді до обласного Центру STEАM – освіти. Центр відкрито завдяки Програмі ООН із відновлення та розбудови миру 1 жовтня 2021 року у місті Рубіжному. Більше 200 здобувачів закладів освіти міста Рубіжного та їх вчителі приєдналися до STEАM освітнього простору.

У програмі екскурсії було заплановано відвідування:

·               лабораторії робототехніки;

·               фото- та відео- студія;

·               лабораторії природничого циклу.

Нині стосунки у багатьох школярів з точними науками доволі напружені, але в майбутньому ситуація може змінитися завдяки введенню нового STEM-орієнтованого підходу до навчання. Чим він корисний та які має перспективирозповів відвідувачам Віталій Гончаров кандидат хімічних наук, керівник секції «Авіа та ракетобудування і робототехніка».Він зазначив, що:«Стрімка еволюція технологій веде до того, що незабаром найбільш популярними та перспективними на планеті фахівцями стануть програмісти, IT-фахівці, інженери, професіонали в галузі високих технологій. У віддаленому майбутньому з’являться професії, про які зараз навіть уявити важко, всі вони будуть пов’язані з новітніми технологіями і високо технологічним виробництвом».

Сучасним трендом в освітніх технологіях, які відповідають всім вимогам є 3D технології (3 dimensions – трьохвимірність). 3D-моделювання – це кроки до пізнання і розуміння світу техніки з використанням найсучасніших комп’ютерних технологій. Спроби власної творчої діяльності змогли здійснити учні під час роботи на 3-D принтері. Дівчата та хлопці зачаровано спостерігали, як Артем Коршак демонструвавробота, створеного під час занять секції «Технології програмування» ( керівник Олексій Холодов).

Сучасна освіта спрямована переважно на успішне виконання тестів і підготовку до іспитів, у ній мало місця дослідженням та експериментам, які насправді є основним рушієм прогресу та відкриттів. Саме експериментами займалися екскурсанти в лабораторії природничого циклу. Олена Назаренко - кандидат хімічних наук, керівник секції «Охорона довкілля та раціональне природокористування» та Елла Бєлоус - методист відділення хімії та біології продемонстрували обладнання для лабораторних робіт (прилади, зразки, мікропрепарати), лабораторне обладнання для кабінету біології, набір препарувальних інструментів, хімічний посуд, приладдя і реактиви, магнітний змішувач, інструменти індивідуального захисту та інше. Здобувачі освіти власноруч мали змогу зробити кольорову веселку, відчути себе справжніми біологами та визначити характерні ознаки запропонованих зразків флори та фауни, прийняти участь у біологічній вікторині.

Відео- та фотостудія з голографічним екраном - це комплексне рішення для освіти, що поєднує в собі високотехнологічні та інноваційні розробки, дає можливість організувати проектно-технологічну діяльність, щодо самостійного розроблення учнями дидактичного мультимедійного навчального контенту та використовувати на уроках ефект «голограми». Анна Васильєва - методист комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» розповіло, що технологія дозволяє учням легко та цікаво, в нестандартній формі, отримувати необхідні їм знання та формувати цифрові компетентності, що відповідають викликам сучасного світу, іна десерт підготувала лайфгаки. Екскурсанти мали можливість провести фотосесію за допомогою сучасного фотообладнання на фоні хромакея і обробити отримані знімки на уроках з інформатики за допомогою різноманітних фоторедакторів.

Обласний Центр STEАM-освіти комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» -це місце для всіх, хто прагне більшого!

Новина з фото на Facebook

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН