Обласна оздоровча археологічна експедиція Луганської обласної малої академії наук 2021

На виконання Регіональної цільової програми національно-патріотичноговиховання дітей та молоді на 2021-2025 роки Луганської області, з метою формування в учнів патріотичної свідомості та національної гідності, вшанування історичних пам’яток Луганського краю  10червня 2021року юні науковці- вихованці секції «Археологія» комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді»розпочали роботу в обласній оздоровчій археологічній експедиціїпід керівництвом доктора наук Бровендера Юрія Михайловича, вченого археологаСхідноукраїнської філії Інституту археології Національної академії наук України, що базується накафедрі історії та археології Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. 

В склад археологічноїекспедиції включені вісім вихованцівсекції «Археологія» комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді». Наукові археологічні розкопки курганудоби бронзи – доби середньовіччя проходять на території селища ХомівкаСватівської міської громадиЛуганської області. Вони також необхідні для запобігання знищенню, для дослідження та подальшого збереження археологічної спадщини українського народу.

У перший день експедиції відбувся вечір знайомств, юні археологи оглянули  територію селища Хомівка, відвідали місцеву річку Красна, грали у настільні ігри, цікаво та з користю провели час!

11 червня-другий день роботи обласної оздоровчої археологічної експедиції Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді. Керівник експедиції професор Бровендер Юрій Михайлович познайомив МАНівцівз основами роботи справжніх археологів. Слухачі секції "Археологія" розпочали розчищення нової брівки, де за здогадками можуть бути п'ять захоронень, і її підготовки до зачистки бульдозером. Не зважаючи на відсутність сонця,юні археологи заряджені ентузіазмом та надією знайти щось цікаве.

 

Новина з фото на Facebook

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН