Обласний семінар «Науково-методичний супровід обдарованої дитини як умова розвитку науки в XXI столітті»

prev next

14 грудня 2016 року комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» на базі Лисичанського багатопрофільного ліцею відбувся обласний семінар-практикум «Науково-методичний супровід обдарованої дитини як умова розвитку науки в XXI столітті». На семінарі були присутні учасники з відділів освіти, методичних кабінетів і навчальних закладів міст Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного, Сватівського та Попаснянського районів Луганської області. Подібні заходи традиційно проходять в навчальних закладах нового типу за ініціативою обласного відділення Малої академії наук України.

Привітали учасників семінару головний спеціаліст відділу дошкільної і загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Кутєпова Олена Миколаївна та начальник відділу освіти, депутат Лисичанської міської ради Худоба Тетяна Валеріївна.

Директор Лисичанського багатопрофільного ліцею Бутенко Наталія Володимирівна презентувала ліцей як один з найкращих навчальних закладів м. Лисичанська, з періодом його становлення, з традиціями і інноваціями сьогоднішнього життя. Вона підкреслила, що особлива роль в зростанні статусу ліцею належить педагогічній діяльності учителів-подвижників, серед яких заслужений учитель України Микола Іванович Германчук. Учасники семінару були запрошені на урочисте відкриття меморіальної дошки, присвяченої діяльності цього талановитого педагога.

Педагогічним колективом ліцею було проведено майстер-класи, метою яких стало освітлення шляхів реалізації інтелектуального потенціалу ліцеїстів: «Музей бойової та трудової слави – джерело краєзнавчих досліджень» (Чубук Світлана Віталіївна), «Історичні та правові аспекти соціально-гуманітарних проблем буття» (Крижанівська Тетяна Яківна), «Регіональний математичний турнір пам'яті Г.Г.Євграфова як засіб виявлення талановитих підлітків» (Тарасова Інна Володимирівна), «Євроклуб – осередок роботи з обдарованими мовознавцями» (Бортнік Фаїна Миколаївна), «Екологічний клуб «Паросток» як інноваційний простір для роботи з обдарованими» Волошинов Олександр Анатолійович, «Комп'ютерне моделювання фізичних та природних процесів. Проблеми енергозбереження» (Сотнікова Лариса Феліксівна, Козаревський Микола Андрійович).

Активна частина семінару завершилися міні-проектом з елементами тренінгу «Психологічний портрет обдарованої дитини» практичного психолога Костянець Ґанни Миколаївни.

Протягом семінару заступник директора ліцею з науково-методичної роботи  Дунаєва Ольга Олександрівна представила систему роботи ліцею з обдарованими дітьми. Вона підкреслила, що цей напрям роботи є пріоритетним і вимагає системного підходу. Також вона зауважила про високі результати ліцеїстів в олімпіадах, науково-дослідній діяльності, у конкурсах і проектах.

Директор КЗ «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» Бардаш Олена Юріївна розповіла про результати обласного конкурсу-захисту навчально-дослідницьких робіт учнів-членів наукових філій ЛОМАНУМ в 2016 році. Заступник директора цього закладу Сідєльнікова Тетяна Василівна ознайомила учасників семінару з новинками науково-методичного забезпечення роботи з обдарованою дитиною в Луганській обласній малій академії наук, а також розповіла про досягнення учнів, що беруть участь в конкурсах МАН України.

За підсумками учасники семінару обговорювали питання, пов’язані із психологічним супроводом обдарованої молоді, науково-дослідницької діяльності як в умовах ліцею, так і в умовах позашкільного закладу. Гості семінару високо оцінили досягнення Лисичанського багатопрофільного ліцею в роботі з обдарованими дітьми і підкреслили важливість і новизну форм роботи, продемонстрованих у ході семінару.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН