Обласний турнір юних істориків

prev next

30 березня 2019року Луганська мала академія наук учнівської молоді гостинно розкрила свої обійми для 5 команд з 4 міст Луганщини на обласному турнірі юних істориків.

Навчальні заклади Луганської області були представлені командою комунального закладу «Сєвєродонецький навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа-колегіум Національного університету «Києво-Могилянська академія», комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей», збірною командою Сватівського району, командою комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», командою Кремінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2.

Хлопці та дівчата разом зі своїми керівниками старанно готували завдання турніру, що були надані заздалегідь, розкривали суть питання, акцентували увагу на основних історичних ідеях та висновках.

Обласний турнір юних істориків є командним змаганням з історії у формі рольової гри, що сприяє вдосконаленню умінь розв’язувати складні історичні проблеми, доповідати, формулювати твердження та захищати власну думку в наукових дискусіях. У Луганській малій академії наук учнівської молоді відбувалися бої, які допомогли учасникам виробити вміння концентруватися та розглядати запропоновані проблеми. Представники команд гідно виступали і як доповідачі, і як опоненти, і як рецензенти.

До складу журі було запрошено викладачіввищих навчальних закладів Луганщини. Під час боїв члени журі мали можливість скласти об’єктивне уявлення про рівень підготовки учнів.

Члени журі відзначили, що члени команд-учасників – це талановиті, цілеспрямовані та старанні діти. За підсумками обласного турніру команда комунального закладу «Сєвєродонецький навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа-колегіум Національного університету «Києво-Могилянська академія» була визнана переможцем  і нагороджена Дипломом І ступеня Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації.

Дипломами ІІ і ІІІ ступенів були нагороджені відповідно командиСватівського району та комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей»

Сподіваємося, що цінні знання та навички, отримані командами стануть безцінним скарбом для більш глибокого вивчення історичної науки.

Бажаємо творчій молоді Луганщини успіхів у майбутніх турнірах.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН