Очний етап V Всеукраїнської олімпіади з філософії для школярів: нова перемога Луганщини

prev next

15–18 листопада цього року в м. Києві відбувся очний етап Всеукраїнської олімпіади з філософії для школярів, яка проводиться вже п’ятий рік поспіль і приурочена до Міжнародного дня філософії.Олімпіаду проводять НЦ «Мала академія наук України» та факультет філософської освіти і науки НПУ імені М. П. Драгоманова задля популяризації філософської освіти та заохочення молоді до творчого, креативного і критичного мислення.

Участь у змаганні  брали учні 8–11-х класів. Олімпіада проводилася у двох вікових категоріях: 8–9-й класи, 10–11-й класи, та складалася з двух етапів: І етап – заочний (дистанційно) та ІІ етап – очний (м. Київ).

Для участі конкурсанти повинні були заповнити анкету та надіслати конкурсну роботу. Конкурсною роботою є філософське есе – невеликий за обсягом (до 10 сторінок) і самостійний за змістом письмовий твір з чітко вираженою авторською думкою, розгорнутий у формі розповіді з метою обґрунтування і демонстрації власної точки зору на певне явище чи предмет з урахуванням опрацьованої рекомендованої літератури.

У ці дні до столиці завітали  переможці першого етапу з усіх куточків України. Луганську область презентувала у віковій групі 10-11 класів з українською мовою написання есе  - учениця 11 класу КЗ «Лисичанська спеціалізована школа І – ІІІ ступенів № 8» Керносенко Ольга (слухач секції «Філософія» КЗ «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді»).

Три з половиною години юні філософи працювали над написанням філософського есе, відповідно до вимог Міжнародного комітету у 2018 року завдання олімпіади складалися з актуальних питань класичної та сучасної філософії. Загальною тематикою олімпіади стала  культурна спадщина та мистецтво - це тема для усіх  заходів, які відбувалися в межах олімпіади.

Наші конкурсантка прекрасно проявила свій творчий потенціал, отримавши дипломи ІІІ ступеня НЦ «Мала академія наук України» та  факультету філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, а також цінні подарунки. Всеукраїнська олімпіада з філософії допомогла ще в більшій мірі оволодіти навичками критичного мислення і вміннями мати сміливість «користуватися власним розумом». Для Ольги це змагання стало не тільки платформою для виявлення свого «я», а ще й чудовою можливістю познайомитись, обмінятись філософськими думками, потоваришувати з однолітками зі всієї України. «Я щаслива, що завдяки Всеукраїнській олімпіаді з філософії для дітей, мені надалася можливість потоваришували з делегаціями з усіх куточків нашої Батьківщини» – поділилася враженнями Ольга Керносенко.

Вітаємо Ольгу Керносенко з перемогою і бажаємо їй у майбутньому нових звершень і відкритті в для уславлення нашої малої Батьківщини!

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН