Переможці серед найкращих юних літературознавців, фольклористів і мистецтвознавців

prev next

10 квітня у м. Києві завершився ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт на відділенні літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства. Із 124 представлених робіт цього напрямку 4 належали учням з Луганщини. Цьогоріч наш край гідно презентували учениці з Попасної та Сєвєродонецька.

На урочисту частину конкурсу завітали президент МАН Станіслав Довгий, третій Президент України Віктор Ющенко і поет, перекладач, літературний критик, Герой України Дмитро Павличко.

– Мені здається, якщо ми мріємо про велике національне майбутнє, ми повинні говорити про те, як виграти в освіті і науці. Разом з освітою і наукою ми виграємо в технологіях – те, що рухає людський прогрес. Я буду всіляко підтримувати ідеї, які стосуються проектів у галузі освіти і науки, – запевнив Віктор Ющенко, який у 2006 році своїм указом затвердив вручення стипендій Президента переможцям Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН.

Настанови та слова привітання юним науковцям лунали від членів журі конкурсу-захисту, представника ВГО «Випускники Малої академії наук України» Віри Іванчук, а також бельгійського тренера з методики «Філософія для дітей» Ізабель Джесперс, яка на запрошення академії 10 квітня провела у столиці воркшоп для старшокласників, присвячений важливості виховання емоційного інтелекту.

Нагадуємо, що сам конкурс складався з трьох етапів: заочного оцінювання науково-дослідницьких робіт, оцінювання навчальних досягнень з базової дисципліни та безпосередньо самого захисту науково-дослідницьких робіт.

Обдаровані діти Луганщини і цього року не залишились без перемог, традиційно здобувши призові місця серед безлічі конкурентів.

Учениця 10 класу Попаснянської гімназії № 20 Попаснянської районної ради  Рубаненко Маргарита виборола диплом ІІ ступеня, набравши у підсумку 90 балів у секції «Мистецтвознавство». ЇЇ наукова розвідка присвячена дослідженню авторського стилю знаменитої львівської художниці та ілюстраторки Вікторії Ковальчук.

Учениця 10 класу середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18 м. Сєвєродонецька Непочатова Анастасія вивчала поетику українського національного вбрання у ранній творчості Миколи Васильовича Гоголя (секція «Російська література»), набравши у підсумку 85, 8 б. та отримавши за своє дослідження диплом ІІІ ступеня.

Не залишилася поза увагою і науково-дослідницька робота учениці 10 класу Попаснянської гімназії № 20 Попаснянської районної ради Кирилової Валерії «Символістична складова імпресіоністичної новели М. М. Коцюбинського «На камені», за яку дівчина отримала диплом ІІІ ступеня, набравши 85,8 б. у межах секції «Українська література».

Учениця 10 класу Попаснянської гімназії № 20 Попаснянської районної ради Філіпченко Каріма набрала 80,41 б. у межах секції «Зарубіжна література». Каріма досліджувала постмодерну гру в оповіданні М. Павича «Скляний равлик» і отримала диплом учасника.

Приємно зауважити, що члени журі відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства відзначили наукову новизну робіт наших учасниць, актуальність мети їх досліджень та креативність викладу матеріалу. А цінні подарунки, отримані від спонсора заходу  - компанії «БРСМ Нафта» - стали тому прекрасним доказом.

Чотири дні конкурсу-захисту дали дівчатам можливість зробити перші кроки у великій науці, оцінити свої можливості й отримати необхідний досвід для формування  власного світогляду.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН