Підсумки фестивалю архітектури «ARCHIKIDZ»

Вітаємо здобувачів освіти 6 класу Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9 Рубіжанської міської ради Луганської області з перемогою!

Цьогоріч традиційно пройшов фестиваль архітектури «ARCHIKIDZ», до якого було подано дві заявки від учнів-членів КЗ «ЛОМАНУМ» та маленьких рубіжан. Однією з трьох українських команд-переможців 2021/2022 навчального року у Міжнародному архітектурному конкурсі для дітей «OSCAR» стала команда  учнів 6 класу  Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9 Рубіжанської міської ради Луганської області, назва проекту: «Житловий комплекс майбутнього», керівник команди: Овчаренко Оксана Вікторівна.

Тема конкурсу: «Буде гаряче!».

Мета проєкту: надихнути дітей на створення освітнього середовища майбутнього в умовах глобального потепління. Розвивати у дітей творче мислення та уяву, креативність, а також вміння працювати в команді.

Береза Єгор, Демченко Ілля, Колодяжний Макар, Лимар Станіслав, Літовченко Денис, Нетреба Гліб, Степанов Іван, Шуба Сава, Яценко Костянтин, Тараненко Микита, ознайомившись з темою проєкту та подивившись відео-уроки з Катериною Бабушкіною, взялись за створення власного проєкту та вирішили, що це буде невеличкий житловий комплекс, який не буде залежати від оточуючого середовища.

Інфраструктура комплексу: житлові будинки, школа, дитячий садочок, дитячий майданчик, лікарня, поліція, комплекс виробничого навчання для освіти майбутніх робітників, триповерхова споруда, на першому поверсі якої знаходиться Будинок культури, на другому – зона відпочинку з рестораном, на третьому – теплиця для вирощування овочей для корисного харчування; зернозберігаючий завод, ферма, готель для відпочивальників розташовано на березі річки. Також на території є станція технічного обслуговування.

Жителі комплексу мають постійні робочі місця на території поселення. За жилим кварталом є ферма, біля якої знаходяться сховища з зерном, завод з переробки сміття, та гідроелектростанція, що постачає електроенергію на промислові споруди.

Багато робіт було складно оцінити, тому що не було цілісної інформації про задум і остаточний макет. Ользі Глініній, Ганні Довбні, Катерині Романенко - організаторам конкурсу вдалося потрапити до Страсбурга під час проведення конкурсу та розповісти ситуацію в Україні, про дітей, про школи, про керівників.

«Ми розповідали, як після початку війни втратили контакти з багатьма школами. Про те, що із 42 заявлених робіт ми отримали інформацію, нажаль, лише від 12 команд. І тільки 12 робіт було представлено на конкурсі», - розповідає пані Ольга.

Вітаємо переможців міжнародного конкурсу «OSCAR» за цікавий та екологічно чистий проєкт та отримуємо ось такі повідомлення від керівника команди, пані Оксани!

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН