Продуктивний відпочинок «МАН-Літо-2012»

prev next

Літня пора – це завжди період відпочинку. Проте, дехто може проводити цей час просто засмагаючи або ж розважаючись. Слухачі ж ЛОМАНУМ роблять це у дещо іншій манері. У ці теплі дні для них було організовано проведення літніх шкіл за різними напрямками навчання.

З 14 по 25 червня у с. Піщане Бахчисарайського району АРК проходили Всеукраїнські літні фізико-математична, науково-технічна школа та школа інформаційно-комунікаційних технологій. Луганську області представляли  Радовіченко Олександра, Севастьянов Дмитро, Щербіна Михайло, Трофимов

Павло (ООЗШ) та Доценко Віталій (Брянка). Манівців приймав лікувально-курортний санаторій «Феміда». Він був розташований у мальовничому кримському місті Євпаторія на березі Чорного моря. Чудовий санаторій із зручними «навчальними» корпусами, їдальнею та номерами «люкс» вразив з першого погляду усіх, хто прибув до літньої школи.

Учасники були поділені на 4 секції за пріоритетними предметами. Організатори проявили свої найкращі здібності, чітко продумавши, як зробити так, щоб кожна мить перебування запам’яталася назавжди. З ранку до самої ночі проходили цікаві заходи.

Щодня у учнів були цікаві лекції та практичні заняття за різними темами.  Вони отримали можливість займатися з вченими-педагогами Плахотником ВолодимиромВасильовичем, Плахотником Макаром Володимировичем , Нестеренко Олексієм Никифоровичем, дізналися багато нового, що знадобиться у майбутньому навчанні та дослідницькій діяльності.

У літній школі не тільки навчалися, а й відпочивали. Кожен ранок починався із фізичних вправ, а закінчувався заняттями з фехтування та змаганнями з футболу чи волейболу. Також дуже запам’ятався біг у 6 годин ранку, після цього манівці зможуть сміливо представляти Україну на Олімпійських іграх. Ну звісно, що кожного дня учні ходили на морський беріг купатися та грати у різні ігри на піщаному пляжі.

Всі учні дуже вдячні організаторам літньої школи МАН за таку чудову можливість з користю провести час та отримати багато нових друзів, які захоплюються математикою, фізикою, інформатикою чи технікою.

Із 20 червня по 3 липня було організовано роботу Всеукраїнських літніх хіміко-біологічної школи, історико-краєзнавчої та фольклорно-етнографічної експедицій в місті Суми. Від Луганської області були присутні: Козлова Світлана, Куценко Олександра, Тризна Вікторія (ООЗШ), Кулик Іван (Стаханов), Кравцова Єлизавета (Марківський район), Щеглова Іванна (Старобільськ), Кочетова Ганна (Свердловськ), Осінцева Анастасія (Міловський район). За цей період у дітей практично не було вільної хвилини: вони постійно перебували на екскурсіях, лекціях, концертах. Юнаки та дівчата відвідали такі міста, як: Суми, Путивль, Глухів, Тростянець, Кияниця. Дітям дуже сподобалося відвідання музеїв у цих містах. Окрім ґрунтовної організації навчальної частини, дітям пропонувалася досить широка розважальна програма. Так, кожного вечора в студентському клубі проводилися тематичні вечори, які містили в собі цікаві конкурси, виступи співаків, співачок, а також самих учнів. Досить цікавим діти визнали й змагання зі спортивного орієнтування.

У смт. Славську Львівської області в період з 26-го червня по 7 липня 2012 року проходила Всеукраїнська літня школа з робототехніки Малої академії наук України, де Луганську область представляв Погребенний Олександр(ООЗШ). Кожного дня у школі проводилося по три лекції: перша – з робототехніки, друга – з математики, третя проводилася викладачами з Львівської політехніки (лекції з електроніки, фотоніки, механіки та програмування). Окрім навчання у школі проводилися й розважальні заходи, зокрема: спортивні змагання, конкурси талантів, гра «Що? Де? Коли?», похід до водоспаду, а також екскурсія на фунікулері.

З 2 по 13 липня 2012 року у Чернігові проводилася Всеукраїнська літня школа «Юний природодослідник». Від Луганської області була присутня Селіванова Валерія (Стаханов). Учні мали можливість прослухати курс лекцій з відповідної тематики та брати участь у проведенні практичних занять. Також для дітей організовували цікаві заходи та екскурсії мальовничою місцевістю.

З 16 по 23 липня у Пекіні та Внутрішній Монголії (Китайська Народна Республіка) відбувся третій міжнародний табір Сун Цінлін, у якому Україна брала участь уперше. Близько трьохсот обдарованих юнаків та дівчат із п’ятнадцяти країн світу прибули на цей захід. До складу української делегації ввійшли дев’ять учнів Малої академії наук – переможці всеукраїнських конкурсів-захистів МАН за напрямками: мистецтвознавство, фольклористика та етнографія. Від Луганської області – Чеснокова Олеся (ООЗШ).  Програмою літнього табору передбачалося проведення командних змагань, презентацій національної культури і традицій учасників табору та відвідання найвідоміших місць Китаю.

З 20 по 30 липня у с. Наукове Бахчисарайського району АР Крим проходила Всеукраїнська літня астрономічна школа. Луганську обласну малу академію представляла вихованка очно-заочної школи Ізвєкова Інна.

Про свої враження розповідає сама учасниця: «Это лето я ещё долго не забуду! В особенности огромное спасибо МАНу! Я и представить не могла,  насколько эта поездка окажется потрясающей! Конечно, сначала было страшновато, глядя на наш план : три лекции до обеда, три или  четыре после обеда  и с 10.00 до 1.30 наблюдения. Вставали мы в 9.30 и в 11.00 уже были на лекциях. Но первое впечатление быстро улетучилось, когда я познакомилась с колективом

В КрАО я узнала очень много нового. Мы ходили на экскурсии на самые большие телескопы, нас возили в красные пещеры и на море. Само больше запомнились наблюдения  за метеоритами. Делать зарисовки пятен на солнце оказалось довольно таки сложно, учитывая,  что они быстро движутся.»

Й остання Всеукраїнська літня школа природозбереження та біотехнологій рослин у м. Умані Черкаської областірозпочалася 7 серпня, закінчиться 17 серпня. У роботі цієї школи приймає участь наша вихованка Желаннікова Вікторія (ООЗШ). Після повернення вона обов’язково поділиться своїми враженнями.

Але на цьому не закінчуються літні пригоди луганських манівців. У жовтні місяці вже Париж (Франція) чекає на нашого переможця конкурсу з технічних розробок Щербіну Михайла.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН