Рубіжне зустрічає майбутню наукову еліту Луганщини (2019)

prev next

16 лютого 2019 року розпочався традиційний конкурс-захист науково-дослідницьких та науково-технічних робіт учнів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді. На цьогорічний XXV обласний конкурс-захист з 3 міст та 5 районів нашої області до 12 наукових відділень було надано 75 науково-дослідницьких робіт.

Обласний конкурс-захист науково-дослідницьких та науково-технічних робіт – це перша сходинка на шляху самовизначення талановитої учнівської молоді, перший досвід справжньої експериментальної та винахідницької діяльності юних інтелектуалів. Конкурс проходив у три етапи: рецензування, іспит із базової дисципліни та захист наукових робіт у м. Рубіжному на базі комунального закладу «Рубіжанська обласна загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» та Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

16 лютого 2019  року пройшло урочисте відкриття обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких та науково-технічних робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді.

У цей день 68 юних дослідників складали конкурсний іспит із 9 предметів, підтверджуючи власні базові знання у тій галузі, яку вбачають своєю подальшою професією.

Учасників XXVобласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких та науково-технічних робіт учнів малої академії наук України привітав начальник відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації М’ягкоход Василь Олександрович. Він побажав юним МАНівцям успіхів, професійної, соціальної самореалізації, що безпосередньо залежить від рівня освіченості, різнобічності умінь і навичок особистості, та внести свій вклад у розвиток української науки.

Протягом 3-х годин у затишних аудиторіях проходив іспит, результати якого оцінювало кваліфіковане журі, у складі якого були задіяні співробітники Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, а також вчителі провідних навчальних закладів області.

У цьому році 39 провідних викладачів, доцентів, професорів з Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Луганського державного медичного університету були залучені до конкурсу в якості рецензентів, експертів та членів журі на захисті робіт 17 лютого 2019 року.

Як завжди на конкурсі панувала атмосфера аргументації власних оригінальних моделей рішень, демонстрація не тільки ґрунтовних знань, але й ораторської майстерності у колі справжніх друзів-однодумців.

17 лютого 2019 року напутніми словами на перемогу, на урочистому відкритті юних науковців, надихала почесна гостя - Жукова Наталія Василівна - головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховання інтернатних закладів Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, яка вручила кращим науковим керівникам Грамоти Департаменту освіти і науки.

За результатами XXV-го обласного конкурсу-захисту визначили 21 переможця у 17 секціях, найкращі будуть представляти Луганщину на Всеукраїнському конкурсі-захисті. Цікавими виявилися роботи Чорної Софії, учениці Сєверодонецької середньої ЗОШ №5 І-ІІІ ступенів (секція англійська мова) на тему «Специфіка діалектів Шотландії», Кісіль Дар’ї, учениці Рубіжанської ЗОШ І-ІІІ ступеня №4 (секція екологія) - «Аналіз забрудненості повітря в районі Південний метод ліхеноіндикації», Климаш Дар’ї, учениці Рубіжанської спеціалізованої школа І-ІІІ ступенів №10 (секція українська мова) - «Мистецькі ілюзії в заголовках блогових записів С. Жадана на платформі «ТСН.UA».

Підсумком проведення XXV-го обласного конкурсу-захисту стало оголошення результатів за напрямками. Попереду нагородження переможців дипломами Департаменту освіти і науки, цінними подарунками та участь команди від Луганської області у Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту.

Побажаємо нашим інтелектуалам яскравих вражень, терпіння та наполегливості у досягненні успіху!

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН