Школярі Луганської області на Всеукраїнська олімпіади з філософії

prev next

16–18 листопада цього року в м. Києві відбувся очний етап Всеукраїнської олімпіади з філософії для школярів, яка проводиться вже четвертий рік поспіль і приурочена до Міжнародного дня філософії. Метою заходу є популяризація філософської освіти на рівні середньої освіти та заохочення молоді до творчого, креативного і раціонального критичного мислення. Організаторами конкурсу вже традиційно стали факультет філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгомановаспільно з Національним центром  «Мала академія наук України».

У ці дні до столиці завітали 46 переможців першого етапу з усіх куточків України.Луганську область презентувала команда з двох учасників: у віковій групі 9-10 класів з українською мовою написання есе  - учениця10 класу КЗ «Лисичанська спеціалізована школа І–ІІІ ступенів № 8» Керносенко Ольга, у віковій групі 10-11 класів з англійською мовою написання есе - учениця 11 класу КЗ"Петропавлівська спеціалізована школа № 2 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів Станично-Луганського району"Бардадим Анастасія.

На урочистому відкритті учасників заходу вітали кандидати філософських наук, доценти кафедри філософії Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Адаменко Надія Богданівна, Гончаренко Катерина.

Три з половиною години юні філософи працювали над написанням філософського есе, яке було присвячене питанню екології. За словами Надії Богданівни Адаменко, членам журі було складно визначити переможців: щоб відзначити найкращих, вони працювали майже до опівночі.  Ще складніше було учасникам олімпіади чекати на результати, які  оголосили наступного дня під час урочистої церемонії закриттяВсеукраїнської олімпіади з філософії для школярів.

Після переїзду до Києва у центрі інновацій та ІТ - технологій IHUBпройшов проектний захід  TEENSECOIT- SPACE, де за участю Президента Малої академії наук України Довгого Станіслав Олексійович, декана факультету філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Дробота Івана Івановича, були розглянуті екологічні аспекти можливої небезпеки від розвитку інформаційних технологій. На завершення заходу діти запропонували візію свого еко-ІТ майбутнього у формі футурологічного прогнозу.

Наші конкурсантки прекрасно проявили свій творчий потенціал, отримавши дипломи учасників НЦ «Малаакадемія наук України» та  факультету філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, а також збірку есе.

Всеукраїнська олімпіада з філософії допомогла дівчатам ще в більшій мірі оволодіти навичками критичного мислення і вміннями мати сміливість «користуватися власним розумом». Для Анастасії і Ольги це змагання стало не тільки платформою для виявлення свого «я», а ще й чудовою можливістю познайомитись, обмінятись філософськими думками, потоваришувати з однолітками зі всієї України. Вітаємо дівчат і бажаємо їм у майбутньому нових звершень і відкриттів для уславлення нашої Батьківщини!

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН