Семінар-практикум Науки про Землю

prev next

10 та 11 грудня ц.р. Національним центром «Мала академія наук України» спільно з Комунальним обласним позашкільним навчальним закладом «Буковинська Мала академія наук учнівської молоді» було проведено семінар-практикум «Сучасні аспекти теоретико-методичних основ польових досліджень у практиці наукового відділення наук про Землю».

         До участі у заході запрошувались методисти наукового відділення наук про Землю обласних малих академій наук учнівської молоді та педагоги, яким би була цікава тема семінару. Від Луганської області приймали участь: методист кз «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» Бєлоус Елла, а також керівники секцій «Географія та ландшафтознавство», «Гідрологія» Куцька Ніна Борисівна, Курдіман Олена Василівна, Фастов Іван Володимирович.

         З вітальним словом виступав директор НЦ «Мала академія наук України» Лісовий Оксен Васильович. 

         Програмою самого семінару передбачалось обговорення актуальних питань щодо нових напрямків досліджень у галузі наук про Землю, інноваційних форм і методів роботи з учнями МАН, ознайомлення з досвідом організації діяльності Чернівецького територіального відділення МАН України, обмін досвідом навчально-виховної діяльності в навчальних закладах системи МАН.

         Зокрема, колеги з Буковинської малої академії наук учнівської молоді розказали про освітній простір Буковини та поділились своїми дослідженнями та напрацюваннями в галузі палеоґрунтознавчихдосліджень голоцену в межах рівнинної території України. Були обговорені сучасні аспекти теоретико-методичних основ польових досліджень у практиці наукового відділення наук про Землю. Колеги поділились дослідженнями учасників конкурсу-захисту наукових робіт, польових досліджень учнів-членів секцій МАН на базі Рукшинської ЗОШ, а також Кіцманської гімназії.

Учасники семінару відвідали віртуальну відеоекскурсію Буковиною, побачили унікальність кожного району Чернівецької області з їх мальовничими природними краєвидами.

Кожному відділенню МАН колеги з Буковини презентували символічні подарунки у вигляді журналу релігійних святинь, культурно-музейних спадщин, пам’яток природи, завдяки якому можна у будь яку хвилину повернутись до культурних принад регіону, методичні матеріали та літературу до семінару.

Щиро вдячні Національному центру «Мала академія наук України» , Комунальному обласному позашкільному навчальному закладу «Буковинська Мала академія наук учнівської молоді» за організацію та проведення Всеукраїнського семінару методистів наукових відділень наук про Землю МАН України.


 

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН