Семінар–практикум координаторів Всеукраїнського інтерактивного конкурсу «МАН – Юніор Ерудит» та «МАН-Юніор Дослідник

prev next

19 - 21 жовтня 2019 року в м. Києві на базі Національного Центру "Мала академія наук учнівської молоді" відбувся семінар - практикум  координаторів Всеукраїнського інтерактивного конкурсу "МАН-Юніор Ерудит" та «МАН-Юніор Дослідник» у якому прийняли участь координатори майже зі всіх куточків України. Луганщину представляла завідувач організаційно-масовим відділом комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді»  Буділова Юлія Афанасіївна.

З вітальним словом до учасників семінару звернулися співробітники Національного центру «Мала академія наук України» Грітчина Анна Іванівна – завідувач науково-аналітичної роботи та Таран Лариса Костянтинівна, завідувач кабінету вдосконалення педагогічної майстерності.   Досвід участі Малої академії наук України в міжнародних конкурсах та про функціонування «Бізнес-інкубатору» проаналізував в своїй доповіді Лісовий Віталій Павлович, завідувач відділу бізнес-освіти та інновацій. Звіт про проведення Всеукраїнського інтерактивного конкурсу «МАН – Юніор Ерудит» та «МАН-Юніор дослідник» у 2018-2019 навчальному році, а також методику  їх підготовки і проведення, був даний у доповіді завідувача філії – науково-дослідної експериментальної лабораторії, організатору конкурсу  «МАН – Юніор Ерудит» та «МАН-Юніор дослідник» в Україні Білоус Світлана Юріївна.

Дуже цікавим та пізнавальним були виступи координаторів та вчителів з Донецької та  Запорізької області. Був проведений майстер – клас «Організація і проведення конкурсів «МАН-Юніор» на засадах STEM-освіти як інновації педагогічної діяльності у навчально-виховній роботі Енергодарського територіального відділення МАН». Конкурс "Ман-Юніор", ще можливість прийняти участь дітям з віддалених сіл, учням різних вікових категорій, починаючи з 5-го класу. Участь у  конкурсу «МАН-ЕРУДИТ» дає можливість дітям перевіряти  свої знання з різних шкільних предметів, а приймаючи участь у МАН - Дослідник – проводити  власні дослідження, експериментувати, складати проекти.  Діти  можуть обирати напрямки своєї  праці  у астрономії, техніці, екології, історії.

На семінарі Луганська область була відзначена за участь у Всеукраїнському інтерактивному конкурсі «МАН - Юніор Дослідник»  у номінації «Історик-Юніор» Міршева Анна та Мазило Євгенія учениці 8 класу комунального закладу «Кіндрашівська загальноосвітня школа І_ІІІ ступенів Станично-Луганського району Луганської області».

Протягом роботи семінару  учасники  мали можливість ділилися своїми враженнями, труднощами в роботі, надіями. Робота семінару була важлива, цікава, дуже потрібна,  участь у конкурсі дозволяє залучити до роботи велику кількість дітей, допомогти їм в обранні майбутньої професії тощо.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН