Сучасний педагог – запорука успішного навчання

prev next

Як викладачі та методисти Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді  вдосконалювали свою педагогічну майстерність

13-14 травня 2017 року на базі  комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» тренер Лабораторії освітніх технологій і діагностики НЦ «Мала академія наук України» Ірина Кириченко провела тренінг «Ефективні сучасні методи групової роботи з учнями МАН у гуртках та секціях».

До участі у заході було запрошено керівників секцій Обласної очно-заочної школи та філій Луганської обласної малої академії наук з міст Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська та Попаснянського району. Протягом двох днів  педагоги підвищували свої компетенції, які необхідні для проведення ефективної та результативної групової роботи під час занять: дізналися про особливості та методологію сучасної позашкільної освіти, удосконалили навички складання планів, постановки мети, мотивування та підтримання інтересу учнів, вибору відповідних меті форм, методів та прийомів своєї роботи в гуртках МАН.

Ірина Кириченко довела, що є справжнім професіоналом, бо тільки майстер своєї справи здатен перетворити доволі одноманітний та складний процес навчання у динамічну гру, енергійне змагання та емоційне відверте спілкування. Пані Ірина поділилася з учасниками тренінгу досвідом застосування інноваційних інструментів у груповій роботі з дітьми та підлітками, розширивши таким чином діапазон викладачів у напряму позицій «коуч», «фасилітатор», «тренер». За допомогою новітніх форм та методів тренінгового навчання  Ірина Олегівна змотивувала учасників на застосування здобутих знань і вмінь у своїй подальшій педагогічній роботі в гуртках та секціях МАН, адже на меті нашого закладу на першому плані стоїть підвищення ефективності їх роботи.

Зустріч довела, що наші педагоги з радістю готові вдосконалювати свою педагогічну майстерність та змінюватися на краще. Усі 16 плідних годин навчання пройшли в атмосфері взаєморозуміння, довіри, співпраці та творчості.

Особливо учасникам тренінгу запам’яталося складання групової угоди  на самому його початку та «карти проблем» присутніх, безпосередньо сам процес апробації тренінгових методів (тестування, роботи з текстами, кейс-методу, сторітелінгу, мозкового штурму, метафоричної гри тощо).

Результатом спільної групової роботи учасників тренінгу стало створення моделі компетенцій керівника, методиста і педагога МАН, а також основних мотиваційних заходів, присвячених поповненню контингенту слухачів закладу. За відгуками учасників, тренінг пройшов максимально ефективно, цікаво та пізнавально, а результатом його успішності стало бажання та натхнення учасників застосовувати набуті знання на практиці, адже тапер, за допомогою пані Ірини, вони мають усі необхідні для цього педагогічні інструменти!

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН