ТВОРЧІ ВИПРОБУВАННЯ ЮНИХ НАУКОВЦІВ ОБЛАСНОЇ ОЧНО-ЗАОЧНОЇ ШКОЛИ

prev next

18 січня 2020 року комунальний заклад «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» провів Iетап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт слухачів Обласної очно-заочної школи ЛОМАНУМ, в якому прийняли участь учні з навчальних закладів міст Сєвєродонецька, Лисичанська, Старобільська та Рубіжного.

Юні науковці представили 30 робіт у 19 секціях за науковими відділеннями літературознавства, фольклористи та мистецтвознавства; мовознавства; історії; наук про Землю; технічних наук; хімії та біології; екології та аграрних наук; математики; фізики і астрономії.

Під час І етапу було проведено рецензування робіт, конкурсні іспити з базових дисциплін, публічний захист науково-дослідницьких робіт.

Дуже цікавими були виступи Ромашиної Валерії, вихованки секції «Історичне краєзнавство» та Євстратенкова Кирила, слухача секції «Археологія» з дослідженнями про археологічні розкопки в селищі міського типу Нижня Дуванка Сватівської районної ради. Золенко Валерія та Корсун Тетяна, вихованці секції «Хімія» провели наукові дослідження щодо удосконалення технологічного процесу виробництва гум. Зуган Данило, слухач секції «Охорона довкілля та раціональне природокористування» розглянув питання можливостей використання шахтних вод.

До уваги були представлені роботи серйозних математичних досліджень слухачами секції «Математичне моделювання» Хащенко Владиславом та секції «Прикладна математика» Агєєвой Марією, таємницю чорних дір досліджували учні секції «Астрономія та астрофізика» Височін Павло та Чубенко Таісія; результати експериментальних досліджень щодо штучної іонізації повітря представив учень секції «Астрономія та астрофізика» Сорокін Вадим.

Треба відзначити, що серед учасників конкурсу є школярі, які запропонували свої перші спроби досліджень у вигляді учнівських дослідницьких проектів. Учасники заходу разом зі своїми науковими керівниками запропонували роботи, які вирізняються широким спектром наукової тематики.

Захист робіт відбувся в атмосфері здорової конкуренції, поваги та толерантності. Перемогу одержали 19 учасників конкурсу.

Вітаємо переможців І етапу та їх керівників і бажаємо успіхів на Обласному етапі конкурсу-захисту, який буде проведено 15 і 16 лютого 2020 року у м. Рубіжному!

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН