Табір миру

prev next

З 10 по 14 вересня 2019 року на Житомирщині відповідно до Програми ООН з відновлення і розбудови миру 20 дітей з Луганщини, серед яких Банд Ярослав та Белоіваненко Денис - вихованці Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді секції «Авіа- та ракетобудування, машинобудування і робототехніка», переможці І Всеукраїнської олімпіади креативності «Destination Imagination» та Інтернет – турніру із природничих дисциплін за що були запрошені участі у роботі Табору Миру.Метою табору організатори ставили – просування культури миру та побудови простору для діалогу та розуміння між молоддю зі східних регіонів України та ветеранами АТО, створення атмосфери довіри і відкритої комунікації в поєднанні зі змістовним та цікавим літнім відпочинком.

Протягом п’яти днів найактивніші підлітки Луганщини вчилися вести діалог, вирішувати конфлікти та будувати мирні стосунки, завдяки ефективним методам комунікації провели незабутні дні на Житомирщині.

У перший день роботи табору діти завітали до Житомирської обласної ради,де зустрілися та поспілкувалися з головою обласної ради Володимиром Ширмою, який розповів школярам про історію області, відомих людей, які народилися на Житомирщині та наголосив на тому, що співпраця між областями і реалізація подібних заходів – є важливим для регіонів нашої країни. Після розмови діти отримали солодкі подарунки від голови Житомирської обласної ради. Далібулаоглядова автобусна екскурсія Житомиром, де діти ознайомились з історичними пам’ятками міста, у вечері почалася насичена програма навчання з міні-тренінгу «Лідерство. Мотивація та цілепрокладання».

Другий день табору був дуже насиченим та розпочався з воркшопу «Мова емпатійного спілкування», у якому разом з дітьми взяли участь ветерани АТО, потім до учасників табору завітали фахівці з першої                                домедичної допомоги, представники організації UNIT. Учасники табору відпрацьовували навички надання першої домедичної допомоги та серцево-легеневої реанімації та навчилися користуватися автоматичним зовнішнім дефібрилятором. Після обіду юні луганчани вирушили до музею космонавтики імені С.П. Корольова, де була проведена екскурсія. Наступним було відвідування 95 окремої штурмової бригади, де діти відвідали музей. Наприкінці дня відбулась арт-терапія “Простір миру”. Також у цей день діти отримали фліски з написом міста Житомир від ПРООН в Україні за фінансування Європейського Союзу.

Третій день перебування в м. Житомирі запам’ятався подорожжю до села Радовель Олевського району, в якому познайомились зі школою майбутнього – Біотехнологічним ліцеєм «Радовель». Школярі побували на майстер-класах з гончарства та робототехніки, де отримали практичні навички. Далі дівчата пішли на урок з хореографії, а хлопці грали у футбол, а   в вечорі відбулися тренування учасників-акторів для Форум-театру.

Четвертий день Табору Миру розпочався з міні тренування з мінної безпеки, яке провів ветеран АТО. Учні отримали теоретичні та практичні знання. Далі відбулося проведення форум-театру, завдяки якому школярі змогли відчути себе сценаристами, акторами та глядачами. Після захоплюючого форум-театру був не менш захоплюючий та цікавий квест “Будуємо мир навколо себе”.

П’ятий, останній день у Таборі Миру, розпочався з воркшопу «Молодь обирає мир». Далі всіх чекала поїздка до Житомирського ботанічного саду, де школярі з Луганщини висадили «Алею Миру» з 50 кущів троянд разом з ветеранами АТО/ООС, мамами, дружинами, дітьми загиблих воїнів на сході країни. Це дуже символічна подія, метою якої є об’єднання і мир заради майбутнього нашої країни. Наступним був переїзд до міста Коростишів до парку Скульптур. Після учасники табору вирушили до замку-музею «Радомисль», де було проведено екскурсію та майстер-клас з виготовлення паперу. Цей музейний комплекс містить у собі єдиний в Європі Музей української домашньої ікони.

За підсумками проведеного заходу хлопці та дівчата табору отримали сертифікати учасників «Табору Миру у місті Житомир.

«Дякуємо всім, хто надав нам можливість такого чудового відпочинку»-одностайно заявили юні Луганчани.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН