ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА З ФІЛОСОФІЇ

prev next

Цієї осені з 15 по 19 вересня 2017 р. у м. Кремінна на території мальовничої бази відпочинку «Сосновий бір» Національним центром «Мала академія наук України» спільноз Департаментом освіти і науки Луганської області була проведена Всеукраїнська школа з філософії.Школаоб’єднала 25школярівз Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Полтавської та Сумської областей  України. Дванадцять учнів нашої області: Коршикова Ольга, Пятушко Руслан, Одайник  Дар’я, Павлюкова Альона (м. Лисичанськ), Степаненко Дмитро, Савченко Данило,  Голік Владисла, Білоус Дар’я (м. Кремінна), Климаш Дар’я (м. Рубіжне), Хандій Данило, Добровольскі Дмитро та Кирило (м. Сєвєродонецьк) навчилися критично мислити, влучно формулювати думки, шукати гіпотези, перевіряти і переглядати їх.

Протягом п’яти днів  слухачі школи вдосконалювали навичкифілософування в учнівській середішляхом застосування методики «Філософія для дітей», поглиблювали знанняз історії європейської та української філософії через призму вивчення феномену діалогу. Під час занять, самостійно склавши правила роботи у школі, діти у формі психологічного тренінгу виконували вправи: «Знайомство через гру», «Очікування».

«Діалог на практиці» - з такою темою лекції до слухачів школи завітала волонтерка з міста Сєвєродонецька  Ганна Погорелова.  Пані Ганнаподілилася з учасниками майстерністю ведення ефективного діалогу, його інструментами та можливостями як для суспільства, так і для особистого життя.

         Кожного вечора  організатори  дивували  слухачів різними конкурсами: «Вечір талантів»,  «Караоке» та майстер- класами з декупажу йтанців. А ще до культурної програми було включеновідвідуванняКремінського краєзнавчогомузею, який вразив своєю емоційною наповненістю, духовним багатством кольорів, що виникали в душі.

         Церемонію урочистого закриття Всеукраїнської школи, яка відбулася 19 вересня, теплими словами вітання розпочали директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Стецюк Юрій Вікторович  та головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Жукова Наталія Василівна. Тепліпобажання і конструктивні поради слухачам школи лунали від методиста Національного центру «Мала академія наук України» Кравченко Юлії  Миколаївни.

         Всі діти отримали сертифікати  учасників Всеукраїнської школи з філософії «Європейська культура філософського діалогу», ефективні навички ведення діалогу з однолітками та знайшли нових друзів з різних куточків України.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН