ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТУРНІР ЮНИХ ІСТОРИКІВ

prev next

Упродовж 15-19 квітня 2016 року в м.Чернігові на базі Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування відбувся фінальний етап XVIII Всеукраїнського турніру юних істориків. У завершальному етапі інтелектуального марафону взяли участь 99 учнів 9 – 11 класів. У складі 20 команд – представники Харківської, Львівської, Миколаївської, Рівненської, Волинської, Дніпропетровської, Луганської, Донецької, Житомирської, Сумської, Одеської, Чернігівської областей. Нашу область представляла збірна команда КЗ «ЛОМАНУМ» до складу якої увійшли: Кадігроб Карина – учениця 11 класу КЗ «Навчально-виховний комплекс «Сватівська загальноосвітня школа І ступеня - гімназія», Усов Іван – учень 10 класу КЗ «Станично-Луганська ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів», Стєпаніщєв Денис – учень 11 класу КЗ «Нижньотеплівська ЗОШ І-ІІІступенів» та Дімідів Єгор – учень 10 класуСєвєродонецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 18.

Турнір юних істориків - це інтелектуальні змагання, які дають можливість школярам не тільки продемонструвати знання матеріалу, який часто виходить за рамки шкільної програми, але й показати уміння історично мислити, майстерне володіння словом, толерантність у веденні дискусії, цілеспрямованість у досягненні мети. Під час турніру школярі повинні оперувати фактами історії, цитувати відомих учених-істориків, логічно доводити свою думку й артистично відправляти в інтелектуальний нокаут опонентів.

Інтелектуальні пристрасті розгорілися вже з перших боїв. П’ять днів найкращі юні історики з Заходу і Сходу, із Центру і Півдня України демонстрували свої знання та уміння виступати єдиною командою, навички публічно відстоювати колективну та власну думку.

Збірна команда Луганської області чотири раунди гідно виступала і як доповідачі, і як опоненти, і як рецензенти. Журі відмітило, що учасники нашої команди – це талановиті, цілеспрямовані та старанні діти. За підсумками турніру збірну команду Луганщини відзначили, як сильну і перспективну та нагородили грамотою «За волю до перемоги», а кожен учасник отримав диплом і цінний подарунок - цікаві історичні книги.

Слід зазначити, що великий внесок у підготовку команди до участі у турнірі зробили керівники секцій комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді»: Ларіонова Наталія Борисівна, секція «Історія України» та Бублик Ольга Іванівна, секція «Історичне краєзнавство», Кулєшов Ігор Анатолійович, вчитель історії Кондрашівської загальноосвітньої школи Станично-Луганського району.

Після напружених щоденних боїв в останній день перебування у м. Чернігові всі учасники турніру оглянули на екскурсіях старовинне місто і насолодилися його архітектурою.

Турнір завершився, закінчилися бої, ущухли емоції, але позитивні враження про нього залишаться надовго. Завдяки участі в турнірі юні історики Луганщини набули певного досвіду, знань та вражень, які будуть їм в нагоді при визначенні життєвого шляху в майбутньому. Бажаємо, щоб цей вибір привів їх до успіху, адже турнір юних істориків можна розглядати як перші кроки у професійному становленні, зростанні, кар’єрі, як початок утілення мрії.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН