Вихованець Луганської обласної малої академії наук академії наук став переможцем конкурсу у Ex Lab

prev next

Лабораторії експериментальних досліджень Національного центру «Мала академія наук України» «ExLab»– це сучасно оснащені навчальні лабораторії, де можна проводити експерименти та наукові дослідження тісно співпрацюючи з науковцями. Лабораторії експериментальних досліджень проводить заняття з актуальних  програм, які адаптовані спеціально для дітей та підлітків.

За час карантину до активностей від Лабораторії експериментальних досліджень «ExLab» долучився вихованець комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» учень 11 класу Рубіжанської обласної санаторної школи Владимиров Сергій.Учень вивчав патогенні бактерії, віруси Шредингера, малярію, амфотерні гідроксиди; з’ясував, де шукати вітаміни; а ще розв’язув задачі з хімії та дізнавався про кар’єру у фармацевтиці.

Уперше в «ExLab» за підтримки компанії «Фармак» відбувся онлайн-конкурс «Education VS Covid-19», у якому вихованець обласної школи КЗ «ЛОМАНУМ» Владимиров Сергійвипробовував свої хіміко-біологічні знання. За ним успішно стартувало ще одне змагання у партнерстві з «Dow Chemical», спрямоване на поширення знань про санітарію.

За результатами експериментів щодоодержанню барвників з природної сировини для створення кольорів веселки Сергій отримав найкращий бал. Учасники конкурсу також виконували завдання з порівняння миючої здатності найпоширеніших миючих засобів в залежності від жорсткості використовуваної води, визначенню водневого показника (рН) 5% розчинів різних ПАР.

Виконуючі завдання Сергій вирощував мікрозелень на різних субстратах, наприклад, ґрунті міста Рубіжне, який зрошував водним витягом із золи  від спалювання деревини в котельні міста. За результатами конкурсів Сергій зайняв перше місце, був нагороджений безкоштовним відвідуванням лабораторії експериментальних досліджень «ExLab», а також призом від компанії «Dow Chemical»

Побажаємо Сергію перемоги  у  наступних конкурсах.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН