Всеукраїнська школа інформаційних технологій - набуті знання, сучасні тенденції та цікаві зустрічі.

prev next

З 13  по 17 лютого 2018 року на базі Міжнародного  центру дитячої наукової творчості MANLAB.CAMPу київській Пущі-Водиці НЦ «МАНУ» відбулася зимова сесія Всеукраїнської наукової школи інформаційних технологій по темі «Інформаційна безпека». Від Луганської області учасником заочної школи інформаційних технологій став учень Троїцької гімназії Стьопін Артем.

Програмою було передбачено засвоєння початкових знань з методів інформаційного пошуку, інформаційної безпеки та основ наукових досліджень. Доступний виклад найважливіших відомостей про ресурси Інтернету і методи отримання актуальної інформації покликаний ознайомити учнів з основною термінологією, методами і прийомами інформаційного пошуку,  актуальними напрямами розвитку Інтернету.

Протягом чотирьох днів учні дізналися про нейронні мережі, машинне навчання, поповнили свої знання про комп’ютерні мережі, віртуальну приватну мережу (VPN), безпеку Інтернету речей, типи вірусних атак, навчилися захищатися від них шифруванням і хешуванням, застосовувати набуті знання для створення надійного паролю, захисту поштових серверів, отримали поради, які допоможуть зберігати конфіденційну інформацію.

Заняття для учнів  проводили доцент радіотехнічного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського, кандидат технічних наук Могильний Сергій Борисовичта доцент радіотехнічного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського, кандидат технічних наукМосійчук Віталій Сергійович. Лекції супроводжувалися  слайдами та навчальними відеороликами про розвиток комп’ютерних мереж, тенденції нових атак в Інтернеті та організацію комплексного захисту.

Вихованці школи інформаційних технологій зустрілися з Юровим Олександром Григоровичем, керівником відділу міжнародних масових заходів Національного центру «Мала академія наук України», який розповів про учасників і переможців Міжнародної конференції юних дослідників International Conference of Young Scientists (ICYS). «ICYS» – щорічний захід, який є особливим видом індивідуальних змагань з фізики, математики, інформатики та екології.

Незважаючи на те, що в 2017 році кількість користувачів Інтернету в Україні зменшилась, він залишається сьогодні основним інформаційним джерелом для соціальних медіа, навчальних і наукових ресурсів, тому залишається актуальним питання доступу до наданих ресурсів при збереженні приватності, захисту від шкідливих програм та шахраїв.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН