Всеукраїнський ІТ-хакатон

prev next

 

 

З 04 по 07 жовтня 2017 року у Міжнародному центрі дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP у Пущі-Водиці під Києвом пройшов Всеукраїнський ІТ-хакатон, метою якого було формування навичок інформаційно-цифрової компетентності у школярів, залучення їх до науково-дослідницької діяльності.

Після заочного відбору до столиці приїхало шість команд, серед яких і команда Луганської області у складі вихованців Обласної очно-заочної школи комунального закладу «Луганська мала академія наук учнівської області»: Скарга-Бандурова Іллі та Носкова Олексія, учнів 11 класу комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський  ліцей» Рубіжанської міської ради Луганської області, Татарченко Георгія, учня 11 класу Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9 Луганської області.

Учасники хакатону, мали підготувати і провести практичне заняття з ІТ-технологій/електроніки тривалістю до 30 хвилин, оформити план-конспект заняття за наданим зразком.

- Щодня в соціальних мережах людьми генерується величезна кількість необроблених даних. Тому потрібні інструменти, які  можуть аналізувати ці масивні джерела даних (тобто необроблені дані) і витягнути з них корисні шаблони. На сьогодні навіть невеличкі компанії мають SMM відділи для просування свого бізнесу. Отже, сьогодні мають величезний попит фахівці подібного класу, – розповів учасник команди Георгій Татарченко. А Носков Олексій додав:

- Розуміючи, що в найближчому майбутньому це стане перспективно, наша команда обрала цю складну, але потрібну  і цікаву тему «СТВОРЕННЯ ТРЕНУВАЛЬНОЇ МОДЕЛІ АНАЛІЗУ ТЕКСТУ Microsoft Azure Machine Learning Studio З МЕТОЮ ВИКОРИСТАННЯ SMM ТЕХНОЛОГІЙ».

Протягом практичного заняття вони дали опис загального процесу аналізу даних із соціальних мереж и способів використання алгоритмів інтелектуального аналізу даних для витягнення керованих шаблонів з необроблених даних – так званий Data Mining.

Крім актуальності теми заняття та оптимального співвідношення теоретичної та практичної частин, журі оцінювало використані методи навчання під час заняття, чіткість, логічність, послідовність, грамотність викладення матеріалу; культуру мовлення, вільне володіння матеріалом; практичне та прикладне значення набутих навичок/знань, а також вміння учасників працювати в команді.

Оскільки на реалізацію проектів учасники мали лише два дні, а свій урок мали вмістити в 30 хвилин, то серед хакатонівців панувала неабияка напруга. Однак це не завадило учасникам познайомитись і добряче відпочити.

Юні науковці з користю провели свій час. Крім самого змагання учні відвідали тематичні лекції та ознайомилися з історичними пам’ятками столиці.

Дуже радий, що подібний формат почали проводити саме для школярів. Це дуже круто! Організаторам хочеться побажати творчого натхнення, і успіхів. Вони великі молодці. Взагалі все класно, все сподобалося. Хакатон був корисний для кожного учасника. Адже навіть участь в цьому конкурсі - це вже перемога! поділився враженнями капітан команди від Луганщини Ілля Скарга-Бандуров.

 

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН