Всеукраїнський конкурс-захист продовжується

prev next

З 28 по 31 березня 2017 року у м. Київ продовжується Всеукраїнський етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Цього разу у відділеннях філософії та суспільствознавства й наук про Землю, де Луганську область представляли три учасники:

- Щеглаков Іван, учень Лисичанської багатопрофільної гімназії, вихованець секції «Правознавство» Лисичанської міської філії;

- Гончарова Мар’яна, учениця Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 10, вихованка секції «Географія та ландшафтознавство» обласної очно-заочної школи;

- Горлова Надія,учениця Лисичанського багатопрофільного ліцею, вихованка секції «Філософія» обласної очно-заочної школи.

На урочистій церемонії відкриття заходу юних дослідників привітати почесні гості і знані науковці країни: президент МАН, член-кореспондент НАН України Станіслав Довгий; директор Національного центру «Мала академія наук України», кандидат філософських наук Оксен Лісовий;головний консультант Секретаріату Комітету ВРУ з питань науки й освіти, кандидат наук з державного управління Євген Красняков; проректор з наукової роботи КНУ імені Тараса Шевченка Віктор Мартинюк; голова Громадської ради при МОН України Євген Кудрявець; директор Інституту обдарованої дитини НАПН України, член-кореспондент НАПН України Володимир Камишин; член журі секції «Географія та ландшафтознавство», доцент кафедри фізичної географії та геоекології географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Олена Савицька; голова журі секції «Геологія, геохімія та мінералогія», професор кафедри геології нафти і газу геологічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Віктор Огар; голова журі секції «Журналістика», професор кафедри історії журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мелещенко.

Кожен учасник конкурсу-захисту мав виконати контрольну роботу з базової дисципліни та представити й захистити свою науково-дослідницьку роботу. Молоді науковці нашої області гідно показали себе на цих етапах. Іван Щеглаков виборов диплом ІІІ ступеню (78,9 балів), а Гончарова Мар’яна та Горлова Надія отримали почесні дипломи учасників з 76,04 й 72,3 балами відповідно.

– В цьому році, порівняно з попереднім, я вже знав, що мене очікує, коли я їхав на конкурс-захист науково-дослідницьких робіт. Треба сказати, що захист, як і в попередньому році, є неоціненним досвідом для мене, як і для всіх учасників, тому що, незважаючи на додаткові бали для вступу у ВИШ, захист робіт МАН ще навчає вмінню говорити на публіці, вмінню правильно формулювати свої думки, критично мислити. Слід також зауважити, що конкурс є першим кроком у підготовці до своєї майбутньої професії.– поділився Іван.

Переможці та призери конкурсу отримали в подарунок портативні зарядні пристрої. А кожен учасник здобув для себе неоціненний досвід – досвід цікавого спілкування та конкурентної боротьби.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН