Всеукраїнський семінар–практикум «Формування компетентностей та персональних цінностей особистості учнів-членів МАН наукового відділення філософії та суспільствознавства»

prev next

Надзвичайно інтерактивним та комунікативно насиченим став Всеукраїнський семінар-практикум «Формування компетентностей та персональних цінностей особистості учнів-членів МАН наукового відділення філософії та суспільствознавства», проведений з 29 по 31 жовтня 2019 року в м. Біла Церква. За 3 дні насиченого семінару всі його учасники та організатори стали єдиною командою однодумців. Методисти МАН з різних областей України поринули в атмосферу пізнання. Луганщину представляла методист комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» Крупіна Жанна Олександрівна.

Перший день - відкрита коуч-студія на базі Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді» та презентація освітнього простору літніх профільних тематичних змін для обдарованої учнівської молоді Київщини (на базі Володарської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату - Центр реабілітації).Завершився насичений день тимбілдинг-тренінгом «Спілкування в сучасному філософському просторі».

Другого дня у науковому відділенні філософії та суспільствознавства Київського обласного територіального відділення МАН України відбувся філософський симпозіон-2019, на якому розглядались проблеми гендеру в суспільних науках. З вітальним словом до учасників семінару звернулась Рогова Віра Борисівна, директор Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації. Методист лабораторії суспільних та гуманітарних наук Науково-методичного центру НЦ «МАНУ», кандидат філософських наук Щепанський Віталій Вікторович виступив з докладом на тему «Історія філософії як підліткова». Дуже цікавими та пізнавальними були виступи Отраднової Олесі Олександрівни, заступника декана з наукової роботи та міжнародної діяльності юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктора юридичних наук, професора, члена Президії Київського обласного територіального відділення МАН України та Терехової Любов Володимирівни, методиста відділу навчально-виховної роботи НЦ «МАНУ», кандидата філософських наук. Корейським досвідом впровадження філософії в школі поділився Джінван Парк, почесний професор Кйонсанського національного університету (Південна Корея), засновник міжнародної організації «Мережа Філософії для дітей країн Азії та Океанії». На пленарному та секційних засіданнях разом з учнями працювали науковці, представники НЦ «Мала академія наук учнівської молоді» та Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді». Питання гендеру розглядалися в аспектах секцій: правознавства, соціології, журналістики, релігієзнавства, філософії та педагогіки.

Третій, заключний день семінару був підсумковим. Всі учасники отримали пам’ятні сертифікати. Всеукраїнський семінар–практикум став яскравою подією в літописі МАН Київської області. Протягом роботи семінару  учасники  мали можливість ділитися своїми враженнями, труднощами в роботі, надіями. Робота семінару була важлива, цікава, дуже потрібна. Актуальна подорож до країни філософії надихнула учасників до наукових пошуків у секціях відділення філософії та суспільствознавства.

 Програма заходу включала в себе не тільки науковий процес, а й цікаві екскурсії містом, до Державного дендрологічного парку «Олександрія» Національної академії наук України та перегляд захоплюючої вистави Київського обласного академічного музично-драматичного театру ім. П.К. Саксаганського.

Велика подяка організаторам заходу за гостинність та ввічливість, за злагоджену командну роботу.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН