Всеукраїнський семінар-практикум «Інновації в роботі наукового відділення технічних наук МАН України»

prev next

18 грудня 2019 року відкрита освітня лабораторія «МАНЛаб» Національного центру «Мала академія наук України» гостинно зустрічала методистів наукового відділення технічних наук МАН зі всіх областей України на Всеукраїнському семінарі-практикумі «Інновації в роботі наукового відділення технічних наук МАН України». Вітальне слово на початку заходу мав завідувач лабораторії фізико-технічних і математичних наук Національного центру «Мала академія наук України»Ігор Іванович Марченко.

Учасники заходу мали нагоду ознайомитися з інноваційним програмним забезпеченням та прийняти участь в тренінгу з використання «Методики роботи в онтологічному середовищі ТОДАОС (Трансдисциплінарні освітні діалоги аплікаційних онтологічних систем)» під професійним супроводом завідувача відділу інформаційно-дидактичного моделювання НЦ «МАНУ» Валентини Борисівни Дем’яненко. Практичні аспекти використання web-програмного комплексу «Редактор сценаріїв бази даних» при формуванні бази знань е-освітнього середовища та побудову призми знань «STEM-освіта» на практиці забезпечив старший науковий співробітник відділу створення та використання інтелектуальних мережних інструментів НЦ «МАНУ» Сергій Прокопович Кальний.

Завідувач відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ» Ігор Станіславович Чернецький ознайомим учасників семінару з практичною роботою та можливостями відкритої освітньої лабораторії «МАНЛаб», представив можливості інших web-сайтів щодо забезпечення потреб учнів у творчій самореалізації і професійному самовизначенні та вдосконалення професійної компетентності педагогів у сфері організації дослідницько-експериментальної діяльності учнів.

На семінар також завітала Надутенко Маргарита Володимирівна, директор Загальноукраїнського центру словникарства, яка висвітлила питання формування академічної культури дослідника в освітньому просторі, заохочення молоді до виконання наукових досліджень на засадах академічної доброчесності.

Натхнені та заряджені позитивними емоціями, учасники семінару залишили стіни освітньої лабораторії та понесли отримані знання у різні куточки країни на благо успіхів молодого покоління.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН