Екологічні проблеми Старобільського району очами його юних мешканців

prev next

17 квітня 2015 року в м. Старобільськубула проведена науково-практична конференція «Экологические проблемы Старобельщины», організаторами якої стали Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді, методичний кабінет районного відділу освіти, районний Будинок творчості дітей та юнацтва та еколого-натуралістичний клуб «Айдар».

Актова зала Будинку творчості дітей та юнацтва зібрала понад 90 учасників: старшокласники шкіл Старобільського району, вихованці секції «Зоологія, ботаніка» Обласної очно-заочної школи, переможці шкільних олімпіад з хімії та біології, учні еколого-натуралістичного клубу «Айдар». Мета конференції – ознайомити учнів з основними екологічними проблемами Старобільського району та залучити їх до вирішення проблем побутових відходів.

Під час роботи конференції було розглянуто широкий спектр проблем навколишнього середовища Старобільського району, презентації учасників конференції були досить різноманітними за змістом і спрямованістю. З кращими доповідями виступили учні Обласної очно-заочної школи                 ВерховодМ. «Мониторинг заповедных территорий Старобельского района», Кудрявцева В. «Старобільськ як зона рекреації та зеленого туризму», Бублік А. «Краса і біль річка Айдар»,  Шевцова Ю. «Первроцветы Старобельской Степи», Козачок О. «Проблемы искусственного лесонасаждений Старобельского района», Богуславська А. «Озеленение города Старобельска».

Лейтмотивом конференції стало осмислення екологічних проблем як важливого чинника суспільного розвитку. Учасники конференції звернули увагу на необхідність об’єднання зусилля фахівців щодо розробки єдиних заходів для вирішення екологічних проблем не лише в Старобільському районі, а й в України в цілому.

Цікаві доповіді з проблем використання вторинних побутових відходів презентували учнівські колективи ЗОШ № 2 та № 3 (м. Старобільськ) та ЗОШ І-ІІІ ступенів (с. Бутово) під назвою «Друге життя непотрібних речей!». Також свої ідеї учні висловили у стіннівках та плакатах, що були розміщені в актовій залі.

Атмосфера гостинності, творчого обміну досвідом між учасниками конференції - все це залишиться у пам’яті старшокласників надовго.

Кращі учасникизаходу булинагородженіДипломами та призами.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН