Естафету фінального етапу конкурсу-захисту підхопили юні історики й мовознавці

prev next

З 20 по 25 квітня відбувся фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт юних науковців з напрямків історії та мовознавства, в якому взяли участь понад 200 юних дослідників з усієї України.  Цього року Луганщину представляли учні з Лисичанська та Сєвєродонецька.

Урочиста частина церемонії відкриття конкурсу розпочалася з вишуканого  музичного привітання композитора, засновника і директора фестивалю «Kyiv Contemporary Music Days» Альберта Саприкіна. Його виконання прелюдій і композицій відомих представників світової класичної музики, в тому числі і власних імпровізацій на білосніжному концертному роялі, було оцінене гучними оплесками учасників та гостей конкурсу-захисту. Привітати та побажати учасникам успіху прийшли директор Національного центру «Мала академія наук України», кандидат філософських наук Оксен Лісовий; директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Сергій Неділько і його заступник Дмитро Омельченко; член журі секції «Археологія», завідувач відділу археології доби енеоліту бронзи Інституту археології НАН України Віталій Отрощенко; член журі секції «Історія України», доцент кафедри методики викладання історії та суспільно-політичних дисциплін НПУ імені М. П. Драгоманова, кандидат історичних наук Ніна Загребельна і голова журі секції «Етнологія», заступник директора з наукової роботи Державного наукового центру захисту культурної спадщини від техногенних катастроф Олександр Васянович.

Як і зазвичай, конкурс складався з трьох етапів: заочного оцінювання науково-дослідницьких робіт, оцінювання навчальних досягнень з базової дисципліни та самого захисту науково-дослідницьких робіт.

Луганську область у фіналі конкурсу-захисту представляли 3 юних мовознавців і 1 історик:

·        Макушева Валерія, учениця 10 класу Лисичанської багатопрофільної гімназії (секція «Англійська мова»);

·        Шанталій Кристина, учениця 11 класу середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 м. Сєвєродонецька (секція «Українська мова»);

·        Яіцька Генрієтта, учениця 11 класу Лисичанської багатопрофільної гімназії (секція «Французька мова»);

·        Кудінов Михайло, учень 11 класу Білолуцької гімназії Новопсковської районної ради (секція «Історичне краєзнавство»).

За підсумками конкурсу-захисту диплом ІІІ ступеня отримала Яіцька Генрієтта з науково-дослідницькою роботою «Сучасний стан та тенденції розвитку орфоепічної норми французької мови», набравши 77,5 б.

Під час закриття гарні побажання і конструктивні поради молодим науковцям лунали від державного секретаря МОН України Павла Полянського; директора Інституту історії України НАН України, академіка Валерія Смолія; директора Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Сергія Неділька; ректора Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, президента Полтавського територіального відділення МАН Володимира Онищенка; заступника аташе з питань культури Посольства США в Україні Мохамеда Мотівали, секретаря Асоціації іспаністів України Катерини Рябченко, а також членів журі та почесних гостей конкурсу.

Багато років працюю з Малою академією наук і підтримую її діяльність. Хочу вас запевнити, що ми продовжимо з вами працювати – розраховуйте на нас. Будемо підтримувати вас у розвитку науки в її широкому розумінні. Україна як нація має дуже довгу і велику історію, але як держава її історія досить коротенька. Саме ваша генерація стане тим фундаментом, на якому буде збудована українська державність, – переконана Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, яка також завітала на закриття разом із першим радником посольства Франції в Україні Паскалем Сліванські.

НЦ «МАНУ» нагородив нашу переможницю медаллю та цінним подарунком. Завершилися урочистості прослуховуванням виступу тріо бандуристок, чиї пісні й емоційне виконання гімну України заслужили найвищу оцінку вдячної аудиторії. А наші учні повернулися додому з яскравими враженнями, новими знайомствами та здобутим цінним досвідом у науковій діяльності. 

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН