Фінал обласного турніру юних далезнавців

«Где родился, там и пригодился» - усімвідомийвислівкозака Луганського Володимира Івановича Даля, сьогодні, 24 листопада 2012 року, він став девізом фінального етапу обласного турніру юних далезнавців, що проходив вперше на базі комунального закладу «Луганський навчально-виховний комплекс спеціалізована школа І ступеня-гімназія№ 42».

Турнір проводився управлінням освіти і науки Луганської держадміністрації та комунальним закладом «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» на виконання  Регіональної цільової програми розвитку і функціонування української та російської мов у Луганській області.

Турнір зібрав 120 кращих учнів шкіл, ліцеїв, гімназій, позашкільних навчальних закладів Луганської області, юних знавців життя та творчості Володимира Даля з 25 міст та районів нашої області. Обласний турнір юних далезнавців, присвячений 211 річниці з дня народження геніального земляка, лексикографа, лінгвіста, письменника, громадського діяча,  ім’ям якого щиро пишаються жителі Луганщини.

Урочисте яскраве відкриття фіналу, на якому пролунали авторські пісні та вірші, на честь Володимира Даля, лірично-чуттєва, сповнена почуттям вдячності геніальному землякові літературна композиція у виконанні юних артистів студії «Дебют» школи-гімназії № 42 та учнів Луганської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 зробила зустріч по-справжньому незабутньою. Юні інтелектуали почули привітання від представника управління освіти і науки Луганської обласної держадміністрації, напутнє слово від директора Луганського літературного музею, охоронниці історичних реліквій родини Далей, та голови журі турніру.

У програмі заходу - півтори години непростих турнірних завдань, смачний обід, а далі – хвилююче очікування результатів змагання. Слід зазначити, що перемога у цьому турнірі – це не тільки питання престижу, доказ того, що й додаткові непрограмові знання чогось варті у нашому стрімкому сучасному житті, а й цінні призи, дипломи, що будуть вручені 24 переможцям та вчителям 1 грудня 2012 року на нагородженні та вшануванні найкращих далезнавців області.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН