Фінал обласного турніру юних далезнавців у Луганську

prev next

 

24 листопада 2013 року у місті Луганську на базі комунального закладу «Луганський навчально-виховний комплекс спеціалізована школа І-ступеня – гімназія № 30» відбувся фінальний етап обласного турніру юних далезнавців.

Турнір проводився Департаментом освіти і науки облдержадміністрації та комунальним закладом «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» на виконання Регіональної цільової програми розвитку і функціонування української та російської мов у Луганській області.

У заході взяли участь 90 переможців міських та районних етапів турніру, кращі учні шкіл, ліцеїв, гімназій, позашкільних навчальних закладів Луганської області, юні знавці життя та творчості Володимира Даля з 11 міст та 9 районів, закладів обласного підпорядкування нашої області. Обласний турнір юних далезнавців був присвячений 212-річниці з дня народження геніального земляка, лексикографа, лінгвіста, письменника, громадського діяча, ім’ям якого щиро пишаються жителі Луганщини та 150–річчю створення «Толкового словаря живого великорусского языка».

Під час урочистого відкриття фіналу турніру учасників привітали  заступник директора Департаменту освіти і науки Кушнір Євген Ярославович та головний спеціаліст Департаменту Гетьман Людмила Русланівна.

Учні виконували турнірну роботу, що складалася з різнорівневих тестових та творчих завдань на знання відомостей з біографії та творчого спадку відомого земляка. Попереду в них - хвилююче очікування результатів змагання, підсумки якого будуть підведенні на початку грудня 2013 року.

        Члени журі: професорсько-викладацький склад Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, представники закладів культури та вчителі кращих шкіл Луганська під головуванням доктора філологічних наук, доцента кафедри світової літератури Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Юган Наталії Леонідівни перевірили роботи та визначили переможців.

        Зазначимо, що перемога у цьому турнірі це не тільки питання престижу, доказ того, що й додаткові позапрограмні знання чогось варті у нашому стрімкому сучасному житті, а й заохочення цінними подарунками, дипломами та грамотами Департаменту освіти і науки, які будуть вручені 24 переможцям та 24 вчителям на нагородженні та вшануванні найкращих далезнавців області.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН