ЇХНІЙ ПОТЕНЦІАЛ - МАЙБУТНЄ КРАЇНИ

prev next

З 27 по 30 квітня Київ знову гостинно зустрів учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів Малої академії наук, цього разу - відділень філософії та суспільствознавства, наук про Землю. Луганщину представляли учениці Лисичанської багатопрофільної гімназії:

 Андрієнко Єлизавета (11 клас) в секції «Географія та ландшафтознавство» (науковий керівник Денисюк Т. В.) з роботою на тему «Розвиток туризму в Україні та аналіз його сучасного стану»;

 Кайда Єлизавета (10 клас) в секції «Соціологія» (науковий керівник                      Ткачова Т.М.) з роботою на тему «Можливості навчальних закладів у вирішенні соціальних та психологічних проблем учнів у зоні військового конфлікту».

Під час урочистого відкриття учасників заходу привітали та побажали успіхів Президент Малої академії наук України, член-кореспондент Національної академії наук України, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор фізико-математичних наук Станіслав Довгий, Директор Національного центру «Мала академія наук України», кандидат філософських наук Оксен Лісовий, доцент кафедри географії України географічного факультету Київського  національного університету імені Тараса Шевченко, кандидат географічних наук Іван Любич, ректор Інституту екології економіки і права, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор Олена Биковська. Завітав на відкриття відомий політик України Микола Томенко, який зазначив, що участь у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту для кожного учасника є важливим досягненням у їхньому житті, це вже перемога та презентував Малій академії потужний ноутбук, що став призом для наймолодшого переможця.

28 квітня МАНівці працювали над написанням контрольних робіт з базових дисциплін. За підсумками попереднього оцінювання робота в секції «Географія та ландшафтознавство» отримала 18,40 балів, а в секції «Соціологія» - 25 балів. Наступного дня відбувався захист робіт. Наші учасниці достойно представили свої дослідження і отримали досить високі бали – Андрієнко Є. – 33,37 балів, Кайда Є. – 43,5 бали.

Церемонію закриття відкрив відомий український співак - народний артист України Фе́мій Мустафа́єв. З побажаннями подальших успіхів до фіналістів звернувся Президент Академії педагогічних наук України, академік Василь Кремень. Він зазначив,що заняття в МАН є першим кроком для самоствердження та самореалізації дитини.Також учасників привітав і поздоровив з перемогою професор кафедри географії України Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор географічних наук Масляк Петро.

Слід зазначити, що всі роботи були достойні і стати призерами нашим дівчатам не вдалося (середній бал Андрієнко Є. – 66,77, Кайди Є. – 77,50), але у них досить високий потенціал, є можливості і бажання продовжувати дослідження та брати участь у подібних конкурсах у подальшому.

Три дні юні науковці провели разом задля того, щоб у суперечках народилась істина. Для цього комусь довелося обстоювати свою точку зору, переконувати, вступати в дискусію, а хтось відкрив для себе таланти, зрозумів старе по-новому, але як ті, так і інші отримали неповторний досвід.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН