Юні науковці Луганщини на зустрічі з Президентом України

prev next

18 травня 2015 року Президент України Петро ПОРОШЕНКО запросив до себе на Банкову найкращих юних представників Малої академії наук – 25 переможців та учасників Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України.

Учні Луганської обласної МАН, які протягом року наполегливо і напружено працювали над своїми науковими проектами і дослідницькими роботами, мали прекрасну можливість поділитися своїми ідеями з Президентом. Луганщина була представлена трьома учнями 9 класу Назарько Діаною з  Кремінської загальноосвітня школа І-ІІІ ступеню № 1, 10 класу Кайдою Єлизаветою з Лисичанської багатопрофільної гімназії, 11 класу  Головко  Денисом з Сєверодонецької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20.

Саме про важливість такої науково-освітянської діяльності та необхідність її подальшого розвитку йшла розмова керівництва держави з талановитою молоддю в Адміністрації Президента. «У цьогорічному відзначенні Дня науки звучать нові, особливі ноти. За рік, що минув, ми заново відкрили стару мудрість про те, що історію країни творять люди з мечем і люди, які читають книжки», – зазначив на початку зустрічі Президент. Головна місія Малої академії наук України – шукати таланти, надихати й стимулювати на повсякденну науково-дослідницьку роботу, створювати умови для розквіту майбутньої еліти України.

За словами Президента, перемога Революції Гідності відкрила перед українськими науковцями абсолютно нові перспективи, а приєднання України до програми «Горизонт-2020» стало першим інституційним проривом у реалізації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. «Це дозволить увійти в європейську родину народів не лише як нація, що захищає східний кордон Європи, не лише як нація, яка захищає свободу, демократію, європейські цінності, але і як нація, що розсуває для Європи і всього світу кордони наукових знань. Потужний український потенціал науки дає можливість синергії з Європейським Союзом. Саме в цьому наш національний інтерес, наша українська правильна здорова наукова амбіція», – наголосив Петро ПОРОШЕНКО.

 «Порівняльний аналіз зарубіжного досвіду роботи з обдарованими дітьми в різних країнах дає змогу стверджувати, що на сьогодні модель Малої академії наук є однією з найбільш ефективних систем виявлення, підтримки і розвитку обдарованих дітей та молоді. Такою системою, що забезпечує організацію та координацію науково-дослідницької діяльності учнів, створює умови для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку і професійного самовизначення», – зауважив Президент.

До самих молодих науковців Президент звернувся із закликом не боятися проблем, можливих негараздів, не опускати руки. «Всі проблеми ми подолаємо! Бо Україна є сильною, з Україною – правда, з Україною – Господь Бог», – сказав Глава держави.

Разом із школярами до розмови за круглим столом з очільником держави долучилися голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія ГРИНЕВИЧ, міністр освіти і науки України Сергій КВІТ, віце-президент Національної академії наук України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир ГОРБУЛІН і заступник Глави Адміністрації Президента Ростислав ПАВЛЕНКО.

Після зустрічі було багато спільних фотографій з Петром Олексійовичем, потискань рук і добрих побажань, які молодь запам’ятала на все життя.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН