ЛЕВЕНЯ ПЕРЕВІРЯЄ ЗНАННЯ

prev next

У період осінніх канікул на базі Львівського фізико-математичного ліцею  з 21 по 27 жовтня 2015 року проходив другий Всеукраїнський навчальний табір «Левеня», до якого завітали 12 команд з різних куточків нашої держави. Луганську область представляла команда учнів-переможців Всеукраїнського фізичного конкурсу «Левеня 2015» –  десятикласники Водяник Костянтин, Полстяной Платон, Водяник Богдан з багатопрофільного ліцею м.  Сєвєродонецька та дев’ятикласник Величко Дмитроз ліцею «Гарант» м. Лисичанська.

На урочистому відкритті табору виступили доцент, старший співробітник Інституту інноваційних технологій та змісту освіти Б. Г. Кремінський, організатори Всеукраїнського конкурсу «Левеня» – директор Львівського фізико-математичного ліцею М. С. Добосевич та кординатор конкурсу «Левеня»  В. І. Алексейчук.

Науковці Львівського національного університету імені Івана Франка провели лекції для учасників навчального табору, організували практичні заняття, на яких В. І. Алексейчук розкрив використання  головних  законів фізики  для розв’язання задач з динаміки; цікавим стало для учнів заняття по розв’язанню експериментальних задач та лекція «Астрофізика зірок».

Також була проведена олімпіада з фізики серед учнів 9-10 класів, за результатами якої учасники нашої команди увійшли до першої десятки, зайнявши такі місця: Водяник К. – 6, ВодяникБ. – 8, Повстяний П. – 11, Величко Д. – 12.

Окрім розв’язання фізичних задач, наші хлопці отримали нагоду спостерігати на Львів-Арені за матчем з футболу Чемпіонату Європи «Україна-Румунія», відвідати Національний Академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької та здійснити автобусну екскурсію містом. Найбільш запам’яталися учасникам головна святиня українських греко-католиків - Собор Св. Юра, який вразив своїм архітектурним ансамблем з виразними національними рисами та Личаківський цвинтар – музей під відкритим небом. Проте культовим місцем Львова все ж таки залишилася кав’ярні, в яких наша команда не лише могла зігрітися, а й поласувати найсмачнішою кавою.

Кожен учасник окрім незабутніх вражень  отримав ще й подарунки – це сумка для ноутбука, чашку з видом міста, блокнот, конспекти лекцій В. І. Алексейчука  для  9-10 класів.Всі члени команди дуже вражені поїздкою і висловлюють велику подяку організаторам за прекрасний відпочинок, за можливість поспілкуватись з учнями інших міст та збагатити свої знання з фізики.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН