ЛІТО В МАЛЬОВНИЧИХ КАРПАТАХ

prev next

З 4 по 18 липня 2015 р. «Фонд «Відкрита політика» в мальовничому селі Космач Івано-Франковської  області в рамках родинного фестивалю «Як намалювати птаха…» проводив Міжнародну зелену школу, яка мала за мету поглибити знання учнів з фізики, астрономії, біології, екології та палеонтології, історії та краєзнавства, психології.

Від Луганської області була відправлена команда у складі 4 юних науковців (Нагорна Анастасія та Бучакчійський Володимир від м. Сєвєродонецька, Нестеренко Ірина від Біловодського району, Платонов Владислав від м. Рубіжного) на чолі з керівником секції «Екологія» Обласної очно-заочної школи Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді, кандидатом біологічних наук Рубан Еліною Володимирівною.

Не вистачить пальців на руках щоб перерахувати все те, чим займалася наша делегація у с. Космач. Викладачі Національного університету ім. Тараса Шевченка та вчені з інститутів НАН України поглиблювали знання учасників зеленої школи своїми заняттями у зелених лабораторіях : це насапмеред цікаві лекції «Екосерфінг», «Фізика та музика», «Птахи»,  «Небезпечні тварюки Карпат», «Різноманіття органів слуху та зору». Наша команда взяла участь у історичному квесті з історії УПА, спробувала себе у практичному занятті з фізики «Будуємо зв’язані маятники», занятті з тактичної медицини, палеонтологічній експедиції, майстер-класі з фурашико (побутової екології), поглибила свої знання на занятті з оптики «Мікроскоп». Проявила активність у зборі сміття під час екологічного десанту з очищення вод річки та підготувала проект до науково-практичної конференції «від екології душі до екології Всесвіту». Протягом двох неділь учасники зеленої школи мали можливість відвідувати майстер-класи з гончарства, соломоплетіння, писанкарства, виготовлення сирних коників, народні ігри та забави, кінолекторії. Вони отримали унікальну можливість побувати на полонині та ознайомитись з процесом виготовлення традційних гуцульских сирів – вурдою та буцом, а також спробувати гуцульскі народні страви. Стали свідками та учасниками народного гуляння із різноманітними гуцульськими танками «Яблунівка», «Байбак», «Аркан» та спусканням вінків за плином гірської річкової течії з нагоди свята Івана Купали та храмового свята Петра і Павла. Набули знань з астрономічного спостереження так званих плям на Сонці (магнітних петлиць) та зірки Вега в сузір’ї Лебедя. Відвідали музеї повстанської боротьби  та прикладного мистецтва в м. Косів.

А особливою родзинкою цьогорічної Зеленої школи та фестивалю стали перегляди фільмів "Поводир" та "Мамай" спільно з акторами - Іриною Саніною та Тарасом Компаніченком. Неповторна атмосфера творчих зустрічей, довгі цікаві обговорення, що тривали і пізно вночі, історії як знімалися фільми, кумедні і сумні... А ще просто щире і відкрите спілкування...

Наші хлопці та дівчата гідно проявили себе в усіх заходах Міжнародної зеленої школи, особливо вразили присутніх своєю презентацією про наш рідний край – Луганщину.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН