Літні школи із задоволенням прийняли молодих науковців

prev next

У період з 13 по 20 червня Національний центр «Мала академія наук України» провів Всеукраїнську літню  школу з робототехніки та інформаційних технологій, математичну та філологічну школи на базі чудового готельно-туристичного комплексу «Ксенія»  (с. Врубівці Кам’янець-Подільського району Хмельницької області). У роботі школи взяли участь молоді науковці з 20 областей України. Луганську область представили 8 учасників-членів МАН. Серед них: Татарченко Георгій та Івашин Дарій; Криворучко Аліна, Обломій Олександр та Ревека Артем; Ющенко Артем (м. Рубіжне), Кирилова Валерія та Філіпченко Каріма (м. Попаснянський район).

Мальовнича місцевість, гостинність і чудова атмосфера – найкраща мотивація до подальшого глибокого вивчення профільних дисциплін. Заняття у  літніх профільних школах – це важливий етап підготовки учнів до науково-дослідницької та пошукової діяльності, здійснення наукових розвідок, вміння брати і ділитися інформацією, креативити, прагнути для нових відкриттів.

Дні, проведені у літній школі, були насичені не лише лекціями та дослідами, дуже добре був організований відпочинок учасників. Усі заходи були спрямовані на об’єднання дітей з різних куточків України у велику наукову команду, що може не лише блиснути знаннями, але й чудово провести дозвілля.

Викладачі Київських, Харківських та інших провідних вузів відкрили для молодин дослідників нові, незнані досі цікавинки у світі науки. Насичені лекційним матеріалом дні не здалися важкими чи нецікавими. Вдало дібрана тематика різного профілювання допомагла підсилити інтерес до обраної кожним дисципліни. Молоді науковці з математичної школи – Татарченко Георгій та Івашин Дарій – відкрили для себе світ нестандартного розв’язання задач, поглибили знання з алгебри. Підлітки вивчали комплексні числа, їхні форми і застосування у задачах, побудову графіків та їхнє використання; приділили чималу увагу застосуванню у практичних задачах методів комбінаторики й елементів теорії ймовірності; розв’язували задачі із параметрами, а також завдання на швидкість і кмітливість. Також учасники школи розв’язували повний тест із програми ЗНО.

Філологи –Ющенко Артем, Кирилова Валерія та Філіпченко Каріма – займалися стилістикою, освоювали журналістські ази, вражали творчими проектами. Також розглянули особливості закінчень іменників чоловічого роду однини ІІ відміни у формі родового відмінка однини і робили безліч практичних завдань із розглянутих мовознавчих аспектів.Також розглянули особливості закінчень іменників чоловічого роду однини ІІ відміни у формі родового відмінка однини і робили безліч практичних завдань із розглянутих мовознавчих аспектів.

Школа робототехніки (Криворучко Аліна, Обломій Олександр та Ревека Артем) йде з інноваційними технологіями в ногу, дещо навіть обганяючи їх. Прикладні задачі з робототехніки розв’язували із врахуванням інформаційних технологій: робот мав дистанційно керуватися бездротовим способом.

Молоді науковці Луганської області оволоділи навичками нестандартного підходу до розв’язання задач, поглибили стилістичні та орфографічні загнання, навчилися створювати інноваційну техніку – від читання елементарних схем до демонстрування роботів на публіці. Усі учасники із задоволенням згадували проведений у літній школі час. Шкодували лиш за одним: що тиждень пролетів досить швидко, і вже не можна повернути час назад. 

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН