Літня фізична школа

prev next

З 10 до 17 червня 2017 р. на базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP у м. Київ (Пуща-Водиця) Національний центр «Мала академія наук України» провів Всеукраїнську літню фізичну школу. Її учасниками стали школярі з усієї України. Луганщину представляли шість учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді: Носков Олексій, Скарга-Бандуров Ілля (м. Рубіжне), Кошеленко Кирило (м. Лисичанськ), Степурін Дмитро (м. Сєвєродонецьк).

Лекційні та практичні заняття, експедиційні дослідження і проблемні задачі об’єднала загальна тема – електрика.

З циклу лекцій з електрики, які прочитав доцент фізичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, кандидат фізико-математичних наук Владислав Кравченко, юні науковці дізналися про електричні заряди й електричне поле, електричний струм і електроенергію, магнітне поле, електроприлади та генератори електроенергії. Щоб закріпити і поглибити отримані знання, розв’язували задачі. У такий спосіб могли побачити, як фізичні закони використовують на практиці.

На лабораторних роботах школярі досліджували електричне поле, визначали характеристики елементів електричного кола, мали можливість попрацювати з металошукачем, керувати безпілотником, подивитись у сонячний телескоп. Протягом кількох днів команди працювали над проблемними завданнями, які викликали найбільший азарт. Захист проектів перетворився на справжню інтелектуальну битву з палкими дискусіями.

У вільний час майбутні науковці грали у волейбол, а також мали нагоду зустрітися з режисером фільму «Поводир» Олесем Саніним і послухати українські пісні різних століть і жанрів у виконанні одного з акторів фільму, кобзаря та лідера гурту «Хорея Козацька» Тараса Компаніченка.

За цей тиждень учасники літньої школи з різних куточків України добре відпочили, дізналися багато нового, познайомилися й потоваришували одне з одним. А ще пересвідчився в тому, що вивчати фізику в такому дослідницькому форматі продуктивніше і цікавіше.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН