Луганщина отримала 400 юних науковців

prev next

 

30 листопада 2013 року в актовій залі Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля відбулася посвята в юні науковці. На урочистому заході 400 учнів старших класів, ліцеїв та гімназій були посвячені в першокурсники обласної очно-заочної школи «Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді». Цей заклад традиційно об’єднав під своїм дахом обдаровану молодь зі всієї області, яка буде вчитися азам науково-дослідної роботи.

Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді є територіальною структурою, яка успішно реалізує стратегію державної підтримки обдарованої молоді.

Виступаючи на посвяті перед першокурсниками, директор МАН Олена Бардаш відзначила, що луганські МАНівці – одні з найкращих у державі, свідченням тому -  цьогорічна перемога на національному рівні команди юних правознавців. Вона привітала команду-переможницю з Луганського навчально-виховного комплексу спеціалізованої школи I ступеня-гімназія           № 42 та її тренера Світлану Нетьосову з перемогою на Всеукраїнському турнірі та вручила диплом ІІ ступеню. Олена Бардаш також зазначила, що  луганські молоді науковці під час навчання матимуть змогу розвивати знання з різних дисциплін, братимуть участь в різноманітних обласних, Всеукраїнських та Міжнародних інтелектуальних конкурсах, олімпіадах, турнірах, конференціях, виставках, літніх школах тощо.

У грудні на Всеукраїнському турнірі юних винахідників та раціоналізаторів в Чернігові команда МАН сподівається на перемогу. Серед досягнень вихованців малої академії наук є перемоги у Міжнародних проектах, конференціях та виставках. Серед них – «Майбутнє України», Всеукраїнська олімпіада з робототехніки та конкурсі «Обдаровані діти України».  

Педагоги МАН у 2013 році стали учасниками міжнародних наукових шкіл у Швейцарії (м. Церн), Німеччині (м. Геттенген) та США (м. Чекаго). Про враження від відвідин Швейцарії з юними науковцям поділився Андрій Кірєєв, начальник центральної заводської лабораторії ВАТ «Луганськтепловоз», науковий керівник секції «Матеріалознавство». Науковець відзначив, що побачене ним за кордоном надихне на участь учнів луганської МАН у роботі цієї школи та підніме науку на більш високий рівень.

Випускники малої академії наук попередніх років стали студентами провідних університетів Луганщини, України та Європи. Крім того, досвід, отриманий молодими науковцями під час реалізації своїх наукових досягнень, допомагає їм під час вступу у вищі навчальні заклади. Цього дня на сцену піднімалися й колишні вихованці МАНу – переможці обласного та Всеукраїнського етапів конкурсу-захисту, випускники 2013 р., а нині студенти ЛДМУ Олександра Куценко (секція «Медицина») та її науковий керівник Вячеслав Ткаченко, доцент кафедри фармацевтичної хімії та фармакогнозії, кандидат фармацевтичних наук та студенти СНУ імені В. Даля Артем Копанєв та Людмила Духіна. Вони подякували  викладачам МАНу за ті знання, які отримали під час навчання та привітали першокурсників зі вступом до закладу.

Переможець обласних та Всеукраїнських олімпіад, поетичних конкурсів та фестивалів, слухач одночасно двох секцій («Російська література» та «Літературна творчість) Антон Дранніков та його науковий керівник Ольга Вєрнік, доцент кафедри Всесвітньої літератури ЛНУ імені Тараса Шевченка поздоровили молодь і закликали бути активними, ініціативним, допитливими, об’єктивно досліджувати обрані теми та гідно представляти їх на конкурсах, а Антон привітав власними віршованими рядками.  

Першокурсників познайомили з керівниками 56 наукових секцій, 12 наукових відділень – викладачами, доцентами та професорами університетів Луганська. Всі вони – справжні професіонали своєї справи, які дарують молоді життєвий досвід, впевненість у собі та розвинуть наукові знання.   

Під час посвяти першокурсників виступили зразковий художній колектив сучасного естрадного танцю «Слов’яночка» (керівник Оксана Перцева) танародний вокальний ансамбль «Голос юності» (керівник Марія Абаніна)  і був переданий символічний вогонь знань, а потім прийнята присяга юного науковця.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН