«Майбутнє України» - виставка інноваційних проектів молоді.

prev next

15-17 листопада ц. р. у київському Палаці дітей та юнацтва вже сьомий рік поспіль Національний центр «Мала академія наук України» проводив Всеукраїнську науково-технічну виставку-конкурс молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України». Програма виставки-конкурсу передбачає демонстрацію моделей і макетів, стендовий (постерний) захист науково-дослідницьких робіт (проектів) за номінаціями: «Електроніка та приладобудування», «Матеріалознавство та перспективні технології», «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології», «Екологія та ресурсозбереження», «Роботехніка та роботехнічні системи», «Машинобудування» і «Технічна творчість та винахідництво».

Луганська область на цей захід делегувала своїх представників у чотирьох номінаціях

-       «Екологія та ресурсозбереження» - Зінченко Валерію, ученицю 10 класу комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» Рубіжанської міської ради, вихованку секції «Охорона природа та раціональне природокористування» очно-заочної школи Луганської обласної малої академії наук з проектом «Виробництво паливних брикетів із відходів ПАО «Рубіжанський картонно-тарний комбінат»;

-       «Матеріалознавство та перспективні технології» - Подоляку Марію, ученицю 11 класу комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» Рубіжанської міської ради, вихованку секції «Охорона природа та раціональне природокористування» очно-заочної школи Луганської обласної малої академії наук з проектом «Використання хлорного заліза в якості коагулянту для поліпшення якості очищення стічних вод ПАО  «Рубіжанський картонно-тарний  комбінат»;

-       «Електроніка та приладобудування» - Малого Андрія, учня 1 курсу Державного професійно-технічного навчального закладу «Лисичанський професійний ліцей», вихованця гуртка радіоелектронного конструювання КЗ «Позашкільний навчальний заклад «Лисичанський центр науково-технічної творчості учнівської молоді» з проектом «Мініатюрна енергозберігаюча світлодіодна мережева лампа»

-       «Технічна творчість та винахідництво» - Циганка Михайла, учня 11 класу середньої загальноосвітньої школи I-III ступенів №10 м.Сєвєродонецька з проектом «Імітатор звуків для розвитку слухової пам’яті дітей дошкільного і молодшого шкільного віку».

На виставці було представлено 89 наукових проектіввідучнівської молоді з 23 областей України та м. Києва. Оцінювали їх науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів й галузевих інститутів НАН України та представники спонсора заходу. Серед критеріїв оцінювання були актуальність, практичне значення, самостійність у виконанні роботи і творчий підхід, повнота в розкритті теми, презентаційні навички учасника, відповідність стендової доповіді вимогам і наявність демонстраційної моделі чи макета.

Під час урочистого відкриття виставки-конкурсу президент МАН Станіслав Довгий, зауважив, що з кожним роком винаходи, представлені на «Майбутньому України», стають більш практичними та орієнтованими на розв’язання проблем сучасності.

На виставці учні мали змогу почути думку професійного журі, яка їм дуже потрібна на початках своєї наукової діяльності, завести корисні знайомства і почерпнути цінну інформацію для розвитку своїх ідей.

Члени журі визначали переможців та призерів конкурсу у кожній номінації. Серед переможців є і представники Луганщини, вихованці керівника секції, кандидата хімічних наук, доцента кафедри екології Інститута хімічних технологій СНУ імені В.Даля Назаренко Олени Семенівни- це Зінченко Валерія– І місце в номінації «Екологія та ресурсозбереження» та Подоляка Марія – ІІ місце в номінації «Матеріалознавство та перспективні технології» -

Переможці та призери виставки-конкурсу отримали від спонсора конкурсу одноразові стипендії для підтримки подальшої роботи над своїми науковими дослідженнями: І місце – 5000,00 грн., ІІ місце – 3000,00 грн., ІІІ місце – 1000,00 грн.

Хочу сказати, що я була на цьому заході вперше і для мене все було чудово, я познайомилася з великою кількістю людей, з дуже цікавими роботами і цікавими ідеями. Коли я дізналася, що зайняла 1 місце, я відчувала від перемоги найрізноманітніші відчуття, навіть не вірилося, але потім прийшло відчуття радості і я зі своєю командою радісно святкувала перемогу, – поділилася враженнями учасниця конкурсу Зінченко Валерія.

Бажаємо учасникам виставки-конкурсу наснаги та успіхів!

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН