Мистецька акція «Мій Шевченко»

prev next

Уже втретє Національний музей Тараса Шевченка спільно з Малою академією наук України проводитьВсеукраїнську мистецьку акцію «Мій Шевченко», яка об’єднує талановитих дітей з усієї України та сприяє їх розвиткові як соціально зрілих, творчих особистостей з усвідомленою громадянською позицією, почуттям національної самосвідомості.

Цьогоріч на конкурс надійшло понад 3500 робіт з різних областей України. Мистецька акція проводилася у двох секціях: «Мій Шевченко» (з чотирма номінаціями) і «Мій світ» (із трьома номінаціями). У квітні – травні юні шевченкознавці надсилали на конкурс фото шевченківських місць, ілюстрації до творів поета, відеозаписи із власним декламуванням віршів Шевченка і рукописні книги з авторськими ілюстраціями. З 14 вересня по 17 вересня 2016 року  у Національному музеї Тараса Шевченка відбулася виставка кращих робіт учасників ІІІ Всеукраїнської мистецької акції для обдарованих дітей та молоді «Мій Шевченко» та урочисте нагородження переможців.

Активну участь в Акції взяли й учні навчальних закладів Луганщини, троє з них  вирушили до м. Києва для участі у фінальному етапі заходу. Діти представили наш край в секції «Мій світ», роботи учасників якої присвячені творчому осмисленню життя малої батьківщини. Слухачі Попаснянської районної філії Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді Макаренко Єгор та Лисовець Ярослав посіли І місце у номінації “Фотокнига”, а учениця Лисичанської ЗОШ І-ІІ ст. № 9 Таранова Валерія посіла ІІ місце у номінації «Рукописна книга з авторськими ілюстраціями».Діти були нагороджені Дипломами за І і ІІ місця та  отримали у подарунок цікаві та корисні книги. У своїй роботі вони розповіли про свої рідні міста, які стали відомими всій Україні через сумні події. Дітям вдалося майстерно показати, що Попасна та Лисичанськ – це красиві  міста з цікавою історією, що ними можна пишатися, що Попасна та Лисичанськ – це Україна!

Для фіналістів  було проведено різноманітні навчальні, пізнавальні та розважальні заходи. З великим задоволенням діти взяли участь у арт-квесті “Мій Шевченко”, що відбувся у Національному музеї Тараса Шевченка, побували на пішохідних екскурсіях «Шевченківський Київ» та у Маріїнському парку, прослухали лекцію з професійної майстерності фотографа Віктора Марущенко, переможниця номінації «Рукописна книга з авторськими ілюстраціями» Таранова Валерія відвідала майстер-клас із книжкового переплетення та каліграфії, де навчали технологіям звичайного і японського переплетення, вмінню в домашніх умовах виготовляти кобзарики – малі книжки з віршами Великого Кобзаря форматом 5х9 см. У будиночку Шевченка на Майдані Незалежності для переможців у номінації «Фотокнига» було проведено майстер – клас з фотографії, фіналом якого стало створення спільної фотокниги.

Поїздка справила на дітей незабутнє враження, надала впевненості у своїх силах, збагатила їх як корисними знаннями, так і новими друзями з усіх куточків України. Діти ще більше полюбилистолицю України дізналися багато нового та цікавого про поета, художника, державотворця Тараса Шевченка.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН