Найбільша розкіш - це розкіш людського спілкування

prev next

Цього літа з 8 по 13 серпня 2016 р.  у Пущі-Водиці на території мальовничого табору «Лідер» за підтримки Програми захисту прав людини Посольства Королівства Нідерландів в Україні відбулася літня школа для юних активістів з усієї України. В ній взяло участь 30 учнів, 9 із яких представляли Луганську область, це: Щеглаков Едуард (Лисичанськ), Лимар Вікторія (Кремінна), Ющенко Артем, Доля Єлизавета, Гончарова Мар’яна, Зубцова Вікторія (Рубіжне), Білоус Дар’я (Сєвєродонецьк), Дзюба Ростислав (Сватове), Боєв Роман (Гірське).

 Проект реалізується спільно з Благодійною фундацією "Діти надії та любові", Молодіжною ініціативою "Серце в долоньках", Національним центром "Мала академія наук України", Науково-видавничим об’єднанням “Дух і Літера” та Громадською організацією Український центр Ненасильницького спілкування і примирення “Простір Гідності” за підтримки Посольства Голландії в Україні та Міжнародного Фонду “MATRA”.
 Найактивніші підлітки з різних куточків України, в тому числі вимушені переселенці та діти учасників АТО і МАН, які мають бажання навчитися вести діалог, вирішувати конфлікти та будувати мирні стосунки між однолітками    завдяки ефективним методам комунікації провели незабутні дні у колі однолітків.

Метою школибуло визначено дізнатись якомога більше про ефективний діалог, його інструменти та можливості як для суспільства, так і для особистого життя. Завдяки участі в школі юні громадяни повинні навчитися,  як спілкуватись ефективніше та досягати згоди за будь-яких обставин.

Учасники проекту вивчили досить важливі теми: «Теорія конфлікту, «Права людини», «Дискримінація». Крім того, було влаштовано безліч зустрічей з представниками мистецтва, посольства, психологами. Словом, вільного часу майже не було, але про це ніхто не шкодував, бо «Найбільша розкіш - це розкіш людського спілкування», як зазначив Антуан де Сент-Екзюпері.

Надзвичайно важливим є і той момент, що після навчання у Школі учасники мають провести презентації у власних навчальних закладах, щоб поділитись набутими знаннями і досвідом з іншими. 

«Дякуємо всім, хто надав нам можливість такого чудового відпочинку і сподіваємось, що наступного літа ми знову зустрінемось із своїми новими друзями!!!»-одностайно заявили учасники команди від Луганської області.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН