Навчальний рік у Луганській обласній малій академії розпочався

prev next

20 грудня на базі Інституту хімічних технологій Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Луганського державного медичного університету, Старобільського будинку дитячої творчості відбулися вступні випробування до секцій Обласної очно-заочної школи Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді.

Згідно із Положенням про Обласну очно-заочну школу МАН до конкурсного відбору запрошуються учні 9-х класів, які вчаться на «добре» та «відмінно» та мають схильність до наукової праці, а ще й велике бажання, саме воно читалося по очах 500 хлопців та дівчат, що в цьому році потрапили на вступні випробування до більш ніж 20 секцій 12 наукових відділень.

Напевно відомо з досвіду роботи, що більшість з учасників конкурсного відбору успішно складе випробування і буде зараховано, а це нові цікаві проекти, неординарні рішення, новий погляд на науку, – нова зміна випускникам-манівцям (щорічно зі свідоцтвом про додаткову позашкільну освіту малу академію закінчують близько 300 учнів). Серед них, кращих випускників, переможці обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, конференцій, олімпіад, турнірів. Юні дослідники щорічно беруть участь у Міжнародному освітньому проекті «Україна – Європа – Світ», Всеукраїнському конкурсі «Екософт», відкритій природничій демонстрації, Всеукраїнській науково-технічній виставці – конкурсі, молодіжних інноваційних проектах «Майбутнє України», Всеукраїнській олімпіаді з робототехніки, навіть у Міжнародному літньому таборі в Китаї (Сунь-Лінь), Міжнародній виставці у Франції (Париж), і це далеко не повний перелік заходів, які проводить Луганська обласна мала академія та бере участь.

Протягом тільки останнього року – це більш 50 заходів, у яких узяли участь близько 48 тисяч учнів з різних міст та районів Луганської області.

Попереду ще один цікавий рік, і чи буде він результативним, залежить від багатьох факторів, але система роботи Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді, яка була відзначена  на Третій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2012» «Золотою медаллю» дозволяє бути впевненими, що високий рівень компетентності викладачів, їх ентузіазм поєднаний з обдарованістю кращих учнів Луганщини обов’язково виллється у нові досягнення, якими пишатиметься наша область.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН