Нові перемоги юних правознавців Луганщини

prev next

Протягом жовтня 2012 року в м. Луганську відбулися турнірні бої юних біологів, математиків, організаторами турнірів виступили управління освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та комунальний заклад «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді». Кульмінацією інтелектуальних змагань став обласний турнір юних правознавців, що проходив 20 жовтня 2012 року на базі Луганського обласного багатопрофільного ліцею.

Це був найчисленніший з усіх турнірів, у ньому взяли участь 70 учнів  з 14 команд загальноосвітніх навчальних закладів з 7 міст та районів нашої області. У найзапекліших дискусіях  учні демонстрували не аби який рівень володіння базовим знанням із правознавства, знання законів та підзаконних актів, вміння пов’язувати набуті теоретичні знання з практикою.

Складно було визначити справжнього лідера (7 команд з 14 вийшли у фінал та усі посіли призові місця), їм стала команда комунального закладу «ЛНВК спеціалізована школа-гімназія І ступеня № 42». Саме вона отримала з рук голови журі турніру Івана Семеновича Загоруя, кандидата історичних наук, завідуючого кафедрою адміністративного та міжнародного права Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О.Дідоренка, бронзову Феміду як символ майбутніх перемог на теренах правознавчої науки, і це стало знаковою пророчою подією для команди, бо наступний крок – участь у Всеукраїнському турнірі юних правознавців.

З 2 до 6 листопада 2012 року в м. Біла Церква Київської області пройшов Всеукраїнський турнір юних правознавців, у ньому взяла участь 21команда з 12 областей України, протягом 5 днів не вщухали емоції у мальовничому містечку Біла Церква, що гостинно зустріло учасників турніру в Білоцерківському коледжі сервісу та дизайну.

Команда Луганської обласної малої академії наук у складі Бугайової Дар’ї, Василенко Вікторії,  Пірогової Карини, Філенка Дениса, Романока Станіслава (науковий керівник команди Беницький О.М., секція «Право» КЗ «ЛОМАНУМ», тренер команди Нетьосова С.Ф., вчитель КЗ «ЛНВК спеціалізована школа-гімназія І ступеня № 42») запам’яталася учасникам та журі турніру своєю згуртованістю та справжнім бійцівським духом, а Бугайова Дар’я отримала Диплом  «За творчий підхід до вивчення правознавчої науки». У підсумку наша команда  посіла ІІІ призове місце.

Х Всеукраїнський турнір юних правознавців продемонстрував уміння учнів розв’язувати складні правові задачі, розкривати сутність питань, застосовувати творчий підхід до розв’язання колізій сучасних проблеми правознавства. І це є результатом цілеспрямованої роботи з обдарованими учнями, що ведеться в багатьох закладах України

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН